27 Mart 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması







Annemin zeytinyağlı sarmasının tarifini veriyorum size. Normal zeytinyağlı sarmalardan biraz farklı baharatı çok, kuş üzümü yok annemin kendine göre uyarladığı bir zeytinyağlı sarma tarifi :)

MALZEMELER 

1.5 bardak pirinç
2 ufak kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Yarım demet Maydanoz
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı salça 
1 adet limon
Üzüm yaprağı
Zeytinyağı


YAPILIŞI

  • Tencereye koyacağımız yağın birazını koyarak doğranmış soğanları kavuruyoruz. Baharat, pirinç ve doğradığımız maydanozları ilave ederek karıştırın. Tuzu yaprağın tuz oranına göre ayarlıyoruz.
  • Yaprakları yıkadıktan sonra yaprağı düz bir yere koyarak içini koyup sarıyoruz.
  • Sardığımız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizerek üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. 1 adet limonu dilimleyerek üzerine koyuyoruz. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edip, kaynadıktan sonra kısık ateşte kontrol ederek pişiriyoruz.