5 Aralık 2013 Perşembe

İncirli ve cevizli kek



Malzemeleri:

*10 kuru incir
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*2 çay kaşığı tarçın
*2 çay kaşığı mahlep
*1 çorba kaşığı margarin
*1 su bardağı tozşeker
*1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
*3 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un

Yapılışı:

 İncirleri küçük küçük doğrayın. Margarini eritip ılıtın. Büyükçe bir kapta incir, tozşeker, ceviz, margarin, tarçın ve mahlebi karıştırın. Yarısı çay demi yarısı sıcak su olacak şekilde 1 su bardağı sıcak çayı ekleyip tekrar karıştırın ve 25 dakika bekletin. 

Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Cevizli karışım, un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. 

Kek kalıbını unlayıp hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.