26 Aralık 2013 Perşembe

Göçmen Böreği



Göçmenler arsında bir çok adı vardır bu böreğin  kimisi milinka der kimisi tutmanik ama genel olarak hepsinin yapılışı aynıdır.

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 6 bardak un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş hamur mayası 
  • 1 çorba kaşığı şeker
İç Malzemeler;
  • 200 gr lor peyniri
  • 1 demet maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI


 Çukur bir kaba unun önce yarısını koyun yoğururken eklersiniz kalanını 1 su bardağına, mayamızı, 1 yemek kaşığı şekerimizi koyup ılık su ilave ediyoruz. Mayamız ılık suda eriyene kadar karıştırıyoruz. Mayamız iyice kabarınca un ilave ediyoruz. 1 su bardağı süt ve tuz ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. 1 su bardağı su daha alacaktır, yine de yumuşak bir hamur olacak, ona göre yoğurun. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini kapatıp 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz.

  Bir taraftan çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup, yıkadığımız maydonozlari doğruyoruz. Kabaran hamurumuzu küçük portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bezeleri merdaneyle pide yapacakmışız gibi uzunlamasına açıyoruz.

 Açtığımız hamurumuzun ortasına uzunlamasına Peyniri koyup kapatmaya başlıyoruz. Rulo haline getirip kapattığımız bezeleri 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. 


Yağladığımız fırın tepsimize sıralıyoruz. Üzerine çabuk kabarması için bir bez yada strec film ile kapatıyoruz.

Kabaran hamurun üzerine, bir kasede çırptığımız 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağından az sıvı yağ karışımımızı her yerine döküyoruz. 

180 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

AFİYET OLSUN