3 Mart 2014 Pazartesi

Portakallı İrmik Helvası


Kış için enfes bir tatlı !!!

MALZEMELER
 
250 gr irmik
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1,5 bardak toz şeker
2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
 YAPILIŞI
Bir yemek kaşığını tereyağını kenara ayırın.Geniş bir tencereye kalan tereyağını, portakal suyunu ve şekeri koyun,kısık ateşte kaynatın.
Başka bir tencereye irmiği koyun ve yağsız olarak sürekli karıştırarak iyice esmerleşene kadar kavurun. Bu işlemin yarısında çam fıstıklarını da irmiğe ekleyip karıştırmaya devam edin.Ayırdığınız bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip, iyice yedirin.Kaynayan portakallı şerbeti yavaşça tencereye ekleyin. Tencerenin sıcaklığından dolayı dikkat sıçrayabilir.Bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 5 dakika hiç ağzını açmadan pişirin.Ateşten aldıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlendirin.

AFİYET OLSUN