21 Mart 2014 Cuma

Ispanaklı Burma Börek



Malzemeler

5 adet yufka
Yarım kilo ıspanak
100 gr beyaz peynir 
3 yumurta sarısı 
3 yemek kaşığı yoğurt 
5 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı

Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını çarpıyoruz.
Ispanağı tuz ile ovup, peynir ile (isterseniz küçük bir soğanıda çok küçük doğrayın ekleyebilirsiniz, değişik bir tat veriyor.) karıştırıp biraz karabiber ve pul biber ilave ediyoruz.

Her yufka için hazırladığımız sıvı karışımı sürüp ıspanak ve peyniri her tarafına yayıyoruz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra tekrar kendi etrafında sarıp tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsinin ortasında bulunan börek hamurunun çevresine sararak tepsiyi doldurun. Kalan karışımı üzerine dönüyoruz.
Çok basit ve lezzetli bir tarif :) 


Afiyet olsun.