2 Aralık 2014 Salı

Portekizce Yumurtalı Turta (Portuguese Egg Tarts)





Portekiz'de yemelere doyamadığım tadı muhteşem bir lezzet kendimce yapmaya çalıştım.ilk denemem olmasına rağmen hemen hemen ayni lezzeti yakaladim sayilir ama biraz daha ince açmam gerek ;) 
     Olurda bir gün yolunuz Portekiz'e düşerse yemeden gelmeyin derim.



Nata lisboa bu resim benim kendi seyahatimde mutluluğumu ölümsüzleştirdiğim anlardan biri :) 


MALZEMELER

6 yaprak yeterli Milföy hamuru
1 çay kaşığı Tarçın 
1 yemek kaşığı Toz şeker 

Krema için;

1 su bardağı tam yağlı süt 
Yarım su bardağı krema 
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya

YAPILIŞI

Milföy hamurlarını yan yana dizip bir kare hamur oluşturun üzerine tarçın ve biraz şeker serpin rulo yapın.

Parçalara bölün.Her bir parçayı yuvarlak açıp cup kek  kaplarına yerleştirin fazlasını kesin.


Üzerini çatalla delin.Buzdolabına koyun.

Kreması için;Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alın.Katılaşmaya başladığında ocaktan alın.Karıştırarak vanilya ilave edin.Soğumaya bırakın.Biraz sıvı bir kıvamı olucak ki fırında da içini çekicek çok katı olmaması lazım.

Buzdolabından milföyleri çıkarıp içerisine hazırladığınız kremayı paylaştırın.



Tam silme doldurmayın biraz pay kalsın.Fırında kabarıcak pay bırakmazsanız taşıp kalıptan akar.

250 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar kontürollü bi şekilde yaklaşık 40-45 dk pişirin.








AFİYET OLSUN