18 Mart 2014 Salı

Kıymalı Lahana sarması




MALZEMELER 

1 Lahananın Dış İnce Yaprakları

1,5 Su Bardağı Pirinç
200 gr Yarım Yağlı Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 Tutam karabiber
1 Tutam Nane
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam kimyon
Pulbiber
Tuz
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Pirinçleri iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranır. Bir kabın içerisinde pirinç, soğan, baharatlar ve domates salçası karıştırılır. 


Tavanın içerisine zeytinyağı konur. Az ısıtılır ve kıyma ısınmış yağa aktarılır. Bir kaç defa karıştırarak az kavrulur.Ocağın altı kapatılınca hazırlağımız iç eklenir. Karıştırılır. 

Lahananın dış ince yaprakları sarma olacak şekilde koparılır. Kaynayan suya bastırılır.Süzgeç üzerine alınır. Suyu süzdürülür. Soğuk sudan geçirilir. 





Tencerenin dibine lahana yaprakları serilir. Üzerine sarılan sarmalar dizilir. 


Bir kasede 1 kaşık biber salçasını 1 su bardağı ılık su ile eritelim Lahanaların üzerine bir çay kaşığı kadar tuz atıp salçayı dökelim.2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. 





Suyunu çekene kadar önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.




AFİYET OLSUN