21 Mart 2014 Cuma

Çikolatalı ıslak kek








MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Yumurtaları şekerle beraber köpük köpük olana kadar çırpalım.Kakao, yağ ve 1 bardak sütü ilave edip karıştırın. Karışımın bir bardağını kenara ayırıp, kalan kısmına vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın.

Yağladığınız ve unladığınız fırın kabına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. 

Kekin piştiğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Keki fırından çıkardıktan sonra ayırdığınız bir bardak karışımın içine yarım su bardagı süt ekleyin kekin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Dilerseniz üzerini hindistancevizi,fındık veya antepfıstıkla süsleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN