23 Mart 2014 Pazar

Magnolia Puding Tarifi




Cookshop'da daha önce tadanların bayıldığı fakat ilk defa ikram edilecek misafirlerin bebek maması gibi bir şey diyerek yemekten çekindiği bir tatlı tarif ediyorum bugün size :) Cookshoptaki haliyle sunmadım çünkü bu haliyle görünüşü ilk kez tadanlar için caydırıcı olabiliyor :)
 
 
Biz cookshopta çok  severek yiyoruz bu güzel tarifi evde de yapmak istediğimde, çok değişik tarifler denedim fakat cokshopdakine bir türlü yaklaşamadım :( Bu denemelerim sonucunda en çok benzeyen aşağıda anlattığım pastacı kremasıyla hazırlanan tarif. Magnolia puding sevenler pişman olmayacak :) Yazın yaklaştığı bu günlerde diyet tariflere geçmek üzere olduğumuda üzülerek bildiriyorum :) Hepinize şimdiden afiyet olsun, iyi pazarlar...
 
Malzemeler
 
3 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya ( ya da yarım vanilya çubuğu)
Yarım paket krema
Yarım paket rondadan geçirilmiş burçak büskivi
 
Yapılışı
 
  • Süt, yumurta, nişasta, un ve şekeri süt ile iyice çırpıyoruz. Pütürler kalmasını önlemek için ben karıştırdıktan sonra süzgeçten de geçiriyorum. Vanilyayı ekliyoruz.
  • Kısık ateşte, karıştırarak göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan aldıktan sonra terayağını ekleyip soğuyana kadar çırpıyoruz. (Bu aşamada tencereden başka bir kapa alıp burda çırmak çok daha kolay soğumasını sağlıyor.)
  • Yarım paket kremayı çırpıp, hazırladığımız kremaya ekleyip beraber son bir kez çırpıyoruz:)
  • Krema + büskivi +çilek (ya da muz) + krema + en üste yine büskivi çilek şeklinde koyuyoruz