18 Kasım 2014 Salı

Muzlu Rulo Pasta


 




Çocukluğumuzun vazgeçilmezi benim ise hala favori pastam yapmasıda bir o kadar kolay ...

MALZEMELER


Kek için malzemeler;

3 adet yumurta 
Yarım su bardağı tozşeker 
Yarım su bardağı un
Yarım paket vanilya 

Krema için malzemeler;

4.5 su bardağı süt 
1 su bardağından 1 parmak az şeker
4 adet yumurta sarısı
Dolu dolu 2 yemek kaşığı un
Dolu dolu 2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet vanilya

3 adet muz
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI

3 adet yumurta sarısı ile un,şeker ve vanilyayı ekleyin mikserle çırpın içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su ilave ederseniz şekerin erimesine yardımcı olursunuz. Başka bir kabın içerisinde 3 yumurta beyazını bi tutam tuzla iyice kasenin içinden akmıycak kıvama gelene kadar mikserle çırpın.

Daha sonra iki yarışımı bir birine yavaş yavaş yumurta köpüğü sönmeden karıştırın.Yağlı kayıt serilmiş fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde yayın.

200 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişirin ve fırını kapağını açıp soğumaya bırakın.

Kreması için;

Bunun için 4 su bardağı sütün içine şeker ekleyip kaynaması için bekliyoruz.Geniş bir kapta kalan yarım su bardağı süt ile un ve mısır nişastasını iyice karıştırıp, 4 yumurta sarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayan sütten azar azar karışıma ekleyip, karışımı sütün içerisine yavaşça ilave edip iyice karıştırarak orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dk daha karıştırıp ve ocağın altını kapatıyoruz.Soğumaya bırakın.

Kekin içine kremayı sürüp muzları yerleştirin sıkı bir rulo yapın.Üzerine pudra şekeri serpin.





AFİYET OLSUN