3 Mart 2014 Pazartesi

Peynirli Brusgetta



 

İşte italyanların meşhur brusgetta tarifi ben atıştımalık olarak sık sık yapıyorum yemekten önce veya çayın yanında,şarabın yanında her şekilde süper gidiyor :) 
Peynir olarak beyaz peynirin her çeşitiyle süper oluyor mis gibi...

MALZEMELER


  4 dilim kepek ekmeği
  Herhangi bir çeşit beyaz peynir
  3 diş sarımsak
  1 yemek kaşığı fesleğen
  2 çorba kaşığı zeytinyağı
  2 adet olgun domates
  Bir tutam şeker
  Karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Ekmekleri yakmadan fırında veya ızgarada kızartın. Beyaz peynir olarak ne arzu ederseniz olur mozeralle,örgü peynir,lor peyniri vs.... Bir kase içinde rendelenmiş sarımsak, fesleğen,zeytinyağını ve karabiber,tuz,şekeri güzelce karıştırıp sos haline getirin. Kızarmış ekmeklerin hırça yardımı ile sostan biraz sürün üzerine ince doğranmış domatesleri dizip, üzerine peynirleri koyun. En üst kısma ise sosu gezdirip servis yapın.


AFİYET OLSUN