4 Mart 2014 Salı

MAHLEPLİ SİMİT



Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ev yapımı simit!!

MALZEMELER

4 su bardağıun
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru veya yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Yarım bardak su
tuz
 
ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı pekmez
susam veya çekirdek
su






YAPILIŞI:
  • Un, mahlep,tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını açıyoruz.
  • Yaş mayayı zeytinyağı, süt oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve ılık süt ile karıştırıp, elimizle mayayı eritiyoruz.
  • Un karışımının içine ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üzerine nemli bez ile sararak mayalanmaya bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz ve yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız bezeleri ince ve uzun ip gibi olana kadar tezgah üzerinde ileri geri yuvarlıyoruz.
  • Geniş ve derin bir kaba pekmezli suyu, bir kaba da susamı döküyoruz. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN