4 Nisan 2014 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye




MALZEMELER

1 paket antep fıstıklı puding
100 g margarin
Yarım çay bardağı fındık yağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Yarım çay bardağı mısır nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




YAPILIŞI

Margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta,toz antep fıstıgı ve antep fıstıklı puding bir kaba koyup iyice karıştırın.Üzerine mısır,nişastası,un,kabartma tozu, vanilya ilave edin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur  haline getirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  elde yuvarlayın isterseniz içine birer parça ufak çikolata parçasıda koyabilirsiz.

175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk süre ile pişirin.

AFİYET OLSUN