11 Mart 2014 Salı

KISIR





 MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı sumak, pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
kıvırcık,dereotu ve maydanoz
2-3 adet salatalık turşusu
Nar ekşisi

YAPILIŞI

İnce bulguru bir kaseye alıyoruz.Üzerine sıcak suyu döküyoruz.Üstünü kapatarak demlenmesi için bekliyoruz. Bu sırada soğan ve biberi yağda kavurup, salçayı ilave diyoruz. Ateşi kapattıktakn sonra baharatları ekleyip karıştırıyoruz.Bulgurlar şiştikten sonra kavurduğumuz salçalı karışımı ilave ediyoruz.Salçayı yedirene kadar karıştırıyoruz.Tüm yeşillikleri ve kornişon turşuyu ince ince doğradıktan sonra hepsini bulgurun içerisine ekliyoruz.Nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ekledikten sonra karıştırıyoruz.   

AFİYET OLSUN