23 Mart 2014 Pazar

Ispanaklı Kiş




Milföy hamuru ile çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir tarif oldu umarım sizde beğenirsiniz.

MALZEMELER
Yarım paket milföy
2 su bardağı doğranmış ıspanak
1 çay bardağı ufalanmış Beyaz peynir 
1 adet ufak boy kuru soğan
Karabiber
1 adet Yumurta

YAPILIŞI
 
  • Soğanları küp küp doğrayıp yağda kavurduktan sonra ıspanak, beyaz peynir, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen milföyleri hafifçe unlanmış tezgaha yan yana dikdörtgen olacak biçimde yerleştiriyoruz.(Milföy hamurlarından iki yaprak kenara yerleştiriyoruz. Bunları daha sonra üstünü kapatmak için kullanacağız.) Kenarları birbirine bastırıp yapıştırdıktan sonra tepsinin büyüklüğüne göre merdaneyle açıyoruz. İsterseniz merdane yerine elinizle de şekil verebilirsiniz.
  • Ben güveç kabı kullandım fakat isterseniz tepsi ya da borcam da kullanabilirsiniz. 





  • Milföyü tepsiye yaydıktan sonra tabanını çatal yardımıyla aralıklı olarak delin. Hazırladığımız içi milföylerin üzerine yayıp hamurları içe doğru kıvırın.
  • Üzeri için, ayırdığımız milföyleri yan yana birleştirip un yardımı ile biraz açtıktan sonra şeritler şeklinde kesip ıspanakların üzerini kapatıyoruz.
  • 1 yumurta sarısını üzerine sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN