29 Nisan 2014 Salı

Tarçınlı Kurabiye





Malzemeler

  • 150 gram tereyağı 
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 80 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 50 gr damla çikolata 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı

  • Yumurta sayıları ve pudra şekerini çarptıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çarpmaya devam ediyoruz.
  • Hamurun ele yapışmayacak kıvamda olması gerek.Bunun için önce 2 su bardağı unu ekliyoruz. 
  • Kabartma tozu ve tarçını ekledikten sonra hamur kıvamına bakıyoruz. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave ediyoruz.
  • Hamuru silindir haline getirip buzdolabında yarım saat beklemiyoruz.
  • Daha sonra hamurdan 1 parmak genişliğinde parçalar kesip, 180 derecede 10 dk pişiriyoruz.