10 Nisan 2014 Perşembe

Patlıcanlı Börek





Köz patlıcanlı nefis puf börek...

MALZEMELER

8-9 adet milföy

Harç için;

1-2 adet közlenmiş patlıcan (konserve kullanıcaksanız 1 su bardağı ) 
2 adet yeşil biber 
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam şeker 
Zeytinyağı

Üzeri için;

1 Yumurtanın Sarısı
Haşhaş

YAPILIŞI

Tavaya zeytinyağı koyduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı biraz kavurduktan sonra içerisine yeşil biberleri doğrayıp diriliğini kaybedene kadar kavuralım.

Közlenmiş patlıcanları doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.Tuzunu ve baharatları ekledikten sonra 3-4 dk kadar kavrun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Milföy hamurları iki taradından ince ince kesip resimdeki gibi ortasına patlıcanlı harçan koyun.Bir sağdan bir soldan parçalar alarak resimdeki gibi şekil verin.



Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş serpin.



180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN