8 Nisan 2014 Salı

Meksika Fasulyeli Salata



Meksika restoranlarında hemen hemen her çeşit yemekte karşımıza çıksada faydası pek bilinmemektedir.Kırmızı fasülye tüm fasülyeler içinde en yüksek antioksidan seviyesine sahiptir.Aynı zamanda bir fincanında günlük lif ihtiyaçını yarısı bulunmaktadır.Salatanın dışında et yemeklerinde ve pizza da bile ben severek kullanıyorum.Bu salatanın lezzeti ve renkli görüntüsü eminim sizinde çok hoşunuza gidicek...


MALZEMELER

1 küçük boy konserve meksika fasulyesi (250-300 g )
1 adet konserve mısır (220 g ) 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
7-8 adet kornişon turşu
1-2 tutam dereotu
Yarım demet taze soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limon 
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Meksika fasülyesini ve mısırları iyice süzün.Kırmızı biber,konişon turşu,dereotu ve taze soğanları minik minik doğrayın.Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Son olarak limon ve zeytinyağını ekleyin servise hazır.


AFİYET OLSUN