20 Nisan 2014 Pazar

Fransız Usullü Mereng ( Beze )




Çocukken en çok sevdiğim şeydi diyebilirim.Her pastanenin önünden geçerken mutlaka aldırırdım.Yapılışıda inanılmaz kolay tek dikkat edilmesi gerek pişirme aşamasi..

MALZEMELER

2 yumurtanın beyazı
2 çay bardağı toz şeker 
1-2 damla limon suyu
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

Yumurtanın beyazlarını sarısından ayırıp ayrı bir kaba koyun.Dikkat edin sarısı kesinlikle karışmaması lazim.

Yumurtanın beyazı,toz şeker,limon suyu ( 2 damlayı geçmesin) ve bir tutam tuzu ekleyin.Mikserde yüksek devirde yaklaşık 10-15 dk kadar çırpın.


Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Karışımı sıkma torbası ile tepsiye ufak ufak sıkalım.

100 -105  derece ısıtılmış fırında bezeler kuruyana kadar (yaklaşık 40 dk kadar) pişirelim.Dikkat edelim ki bezelerimiz kızarmasın.



AFİYET OLSUN