1 Mayıs 2014 Perşembe

Elmalı Tart







Kolay ve lezzetli bir tart tarifi, deneyin pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun :)

Malzemeler 

  • 200 gr tereyağı 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ 
  • 6 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat 
  • Alabildiği kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı) 
İçi için
  • 4 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker ( siz elmaların tadına göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ceviz


Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağını yoğurt, sıvı yağ ve şeker ile birlikte karıştırılır. Daha sonra karbonat ve un yavaş yavaş eleyerek eklenir.
  • Hamurun kıvamı ele yapışmayacak neredeyse sert bir hamur olması gerekiyor.
  • Hamurun bir kısmını yaklaşık 3/4 ü kadarını dolaba koyup sertleşmesini bekliyoruz. Bu kısmı tartın üst kısmına rendeleyeceğiz. Eğer kıvamı sertleşmesi biraz daha un ilave edebilirsiniz.
  • İç kısmı için elmaları soyup rendeliyoruz. Tavaya koyup tarçın ve şeker ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hamuru açıp tepsiye koyuyoruz. Üstüne ceviz parçaları serpip üzerine elmalı harcı yapıyoruz. En üste buzdolabına koyduğumuz hamuru rendeliyoruz.
  • Fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz