23 Nisan 2014 Çarşamba

Fırında Muska Börek












MALZEMELER
  
3 adet yufka

Harç için;

3-4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Üzeri ve sosu için ;
4-5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Susam 

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları doğrayıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun.Patatesleri bir çatal yardımı ile ezerek soğanların içerisine ekleyin.Karabiber.tozbiber,pul biber ve tuz ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.



Yufkayı ikiye katlayın ve 4 cm kalınlığında dilimlerin.Boyuna şeritler elde ediceksiniz.

Başka bir kasede yoğurt,kabartma tozu,zeytinyağı ve 1 adet yumurtayı iyice pütürlü olmayana kadar çırpın.Kestiğiniz dilimlerin üzerine fırça yardımı ile sürün.Her tarafına iyice sürün ki kuru yer kalmasın.



Şeridin ucuna 1 tatlı kaşığı kadar patates koyun.Yufkayı önce kendine doğru küçük bir kare oluşturucak şekilde sonrada sağa ve sola doğru düzgün üçgenler olacak şekilde kapatın.Aynı harçtan üzerine de sürün. 



Muska böreklerini yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alın.1 yumurtanın sarısını üzerine sürün ve biraz susam serpin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN