23 Mayıs 2014 Cuma

Kırma Börek







Bu böreklerin adına kolay börekte diyebiriz.Yapılışı çok kolay,tadı da bir o kadar lezzetli.

MALZEMELER

5 adet yufka

1 su bardağı yoğurt
Yarim su bardağı zeytinyağı
Yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta

1 su bardağı Beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz

YAPILIŞI

Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.Yoğurt,yumurta zeytinyağı ve kabartma tozunu çırpın.

Başka bir kapta ince ince doğranmış maydanozları beyaz peynir ve kaşar peyniri ile karıştırın.

Bir adet yufkayı açıp hazırladığımız yoğurtlu karışımı her yerine iyice sürün.Yufkanın yarısına peynirli karışımı yayın.Yufkanın diğer boş olan kısmını üzerine örtün.Karşılıklı iki taraftan büzün.




Dört parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin.Tüm yufkaları bu şekide tepsiye yerleştirin.Yufların hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan yoğurtlu karışımın içerisine ayırdığımız yumurta sarısını ekleyin.Böreklerin üzerine iyice sürün.Sosun böreklerin arasınada girmesini sağlayın.

Ben üzerine haşhaş serptim.Siz ne tercih ederseniz onu serpiştirin.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN