1 Mayıs 2014 Perşembe

PUF POĞÇA






Bizim haftasonu kahvaltıların olmazsa olmazı bu poğaçalardır. Kimse hayır diyemez.Diyette olsalar bile :) Diğer pastane poğaçalarına göre çok hafif bi tarif. 

Verdiğim tariften tam 3 tepsi poğaça çıkmaktadır. Bu sizin için çoksa tarifi yarıya indirmenizi öneriyorum.
  

MALZEMELER

1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvı yağ
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğine un

İçine ;

Beyaz peynir
Dereotu


YAPILIŞI

Yaş mayayı ılık suyun içinde iyice eritip şeker ekleyin.Büyük derin bir kaba ( benim tercihim ısıyı korumasından dolayı çelik tenceredir) 2-3 su bardağı un alın.Ortasını havuz gibi açıp sütü, hazırladığımız maya ve şeker karışımını,yağı ve tuz ekleyip elinizle karıştırmaya başlayın.Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.Un hafif bir şekilde elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın.

Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yerde en az 1 saat kadar mayalanması için bırakın.


Mayalanan hamurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın, içine hazırlağınız peynirli içi koyup kenarlarından birleştip elinizle yuvarlayın ters çevirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
( hamur elinize yapışıyorsa elinizi yağlayıp şekil verin) 

Poğçaları fırında pişirmeden önce strec filmle tepsiyi sararak yaklaşık 15-20 dk kadar bekletin.

Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş veya çörekotu serpebilirsiniz.Ben ikisinide kullandım.180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.




AFiYET OLSUN