5 Mayıs 2014 Pazartesi

Hindili Bohça







Sizlere bu aralar çok popüler olan baklava yufkası ile yapılabilecek bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tamamen benim yorumum :) Hindiyi sevmeyenlere bile sevdirebilecek bir yemek oldu.

MALZEMELER

6 adet baklava yufkası
1 adet garnitür
1 adet orta boy soğan
Yarım kilo doğranmış hindi but
Zeytinyağı

YAPILIŞI 

  • Hindileri mutlaka en az 6 saat önceden marine etmek gerekiyor. 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı Soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve istediğiniz baharatlar ile. Ben baharat olarak kişniş, kimyon, karabiber koyuyorum.


Hindileri tavaya alın. 5 dk kadar kavurduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.Hindiler piştikten sonra garnitürü ekleyin.Bir süre daha kavurduktan sonra ocaktan alın.



Yufkayı zeytinyağı ile yağlayıp ikiye katlayın.Kapları yağladıktan sonra içlerine yufkaları yerleştirin.Hazırladığımız hindili karışımı içine doldurup ağızlarını kapatın.Üzerlerine zeytinyağı sürün.180 derece ısırılmış fırında 20-25 dk kadar kızarana kadar pişirin.



AFİYET OLSUN