21 Mayıs 2014 Çarşamba

Peynirli Çörek






Puf poğça hamuru ile hazırladığım puf puf nefis bir peynirli çörek !!!

Yapılışını çok basit  resimlerden görevilirsiniz.Tadı da  bir o kadar güzel çay saatleriniz ve pazar kahvaltılarınız için ideal bir tarif yumuşaklığı ve tadına sizde bayılıcaksınız...

YAPILIŞI

Kek kalıbını yağlı folyo ile kaplayın
Hamur mayalandıktan sonra her katını yağlayarak katlayın.


Kare haline geldiğinde dereotu ve peyniri iyice sürün.Ben yağlı bir beyaz peynir kullandım.Rulo haline getirin.Bıçak yardımı ile parçalara ayırın.

Kek kalıbına sağlı solu dizerek üzerini kapatın.Biraz daha mayalanması için bekletin.Hamurunuz iki katına çıktığında üzerine yağlı yumurta sürün.





180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN