31 Mayıs 2014 Cumartesi

CACIK


En gözde mezelerimizden biridir cacık.Yaz gelince sofraların olmazsa olmazındardır.Ben kıvamını ne çok koyu ne de sulu ikisinin ortası seviyorum.Salataları rendelmiyorum minik küpler halinde doğruyoruz ki sulanmasın.Herşeyden önce buzdolabında dinlendirilmelidir ki tüm geneline sarımsak tadı iyice yayılsın.Birazda yeşili ile göz doldurmalıdır.İçerisine dereotu da ekliyorum nefis bir tat katıyor.Şimdiden herkese afiyet olsun.


MALZEMELER

5 adet ufak salatalik
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 dal dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Salatalıkları minik küpler halinde doğrayın.Dereotunu ince ince doğradıktan sonra salataların içerisine ekleyin. Bir kase yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin ve son olarak tuzu ekleyip karıştırın.


Sarımsaklı yoğurdu salataların içerisine ekleyip karıştırın.Üzerine zeytinyağı gezdirip nane ile süsleyin.

AFİYET OLSUN