12 Mayıs 2014 Pazartesi

Gül Böreği



               Kıymalı Gül Böreği

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta

İç harçı için:
250 gr orta yağlı kıyma
Bir adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber 
Pul biber

YAPILIŞI

İlk önce iç harcını hazırlayalım. Kıymayın ve yağı tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Doğranmış soğanları koyup kavurmaya devam edin son olarak baharatları ekleyip ocağı kapatalım. Bir kasenin içinde sıvıyağı yoğurt ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Yufkayı tezgahın üzerine serin 4 üçgen parçasına bölelim. Hazırladığımız yoğurtlu sosu fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürelim. Bir üçgen parçasına kıymalı harcı koyup rulo gibi sarıp gül şeklini verin ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.



Üzerine bir yumurtanın sarısını sürün ve son olarak çörek otu serpiştirin.180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.




AFİYET OLSUN