23 Şubat 2014 Pazar

Lahmacun




MALZEMELER

Hamur için;

3 su bardağı un
1 paket yaş veya kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su (40-45 derece)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzemeleri;
 
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
 
Önce ılık suyun içinde şeker, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz. 3 bardak un ile karıştırıp, iyice yoğurun. Üzerine nemli bez örterek kabarana kadar yaklaşık 3 saat bekletin. Hamuru küçük parçalar haline ayırın ve 1 saatte böyle bekletin. Küçük parçalara ayırdığımız hamurları un ile elimizle incecik açıyoruz. Eğer elinizle açamıyorsanız oklava yardımıyla da açabilirsiniz.
 
Soğan ve maydanozları ince ince doğrayın, kıyma ve baharatlar ile karıştırın, domates ve biber salçasını ekleyin. Elimizle açıp üzerine hazırladığımız harcı ince bir tabaka halinde parmak uçlarımızı kullanarak yayıyoruz.
 
Fırını en yüksek dereceye getirip, en alt kısımda yaklaşık 10 dk pişirin.






AFİYET OLSUN