7 Şubat 2014 Cuma

İÇLi KÖFTE










MALZEMELER

İç malzemeler

Yarım orta yağlı kilo kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur malzemeler

2 su bardağı ince köftelik bulgur
100 gr 2 kez çekilmiş orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çay kaşığı Tuz

YAPILIŞI

İç harcının yapılışı;

Tereyağını geniş bir tavaya alın. İnce ince kıydığınız soğanları hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun.İçine ceviz ve baharatları ekleyerek kavurun. Ocaktan alın soğumaya bırakın.

Dış hamurun yapılışı;

İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri yoğurun.




Elinizi yağlayın kıvama gelen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizede yuvarlayın.Avuç içinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak ortasına bir delik açın.Hamurdaki delik yeteri kadar büyüdüğünde iç harcı doldurun.Elinizde hafifce döndürerek ve bastırarak tüm iç malzemeyi doldurun. Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafifce sıkın ve düzeltin eğer fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz.

• Derin bir tencerede bolca yağı kızdırın. Kızgın yağda köftelerin kabuğu koyulaşıncaya kadar kızartın kevgir yardımıyla peçete serili tabağa alın.Eğer haşlanmış istiyosanız.Derin bir kapta su kaynatılır, suya tuz ve biraz sıvıyağ eklenir. Köfteleri kaynar suda 3 dk pişirin.

AFİYET OLSUN