10 Şubat 2014 Pazartesi

Kavala kurabiyesi


MALZEMELER

1,5 su bardagi un
1 yemek kaşıgi misir nisastasi
125 gr tereyağı
1 avuç kavrulmuş badem
1 çay kaşıgı kabartma tozu
1 su bardagindan 2 parmak az pudra şekeri
1 yemek kaşığı yumurta beyazi

YAPILIŞI

Tereyağının eritip biraz suyunu çektirin.Biraz soğuyup tortulari çöktükten sonra süzüp donması için dolapta bekletin. 



Bademleri ve 1 bardak unu ayrı ayrı tavalarda pembelesinceye kadar kavurun.Bademleri kavurduktan sonra iri iri doğrayın.
Tereyağını dolapdan alıp pudra şekeri beyaz krema kıvamanına gelene kadar mikserle çırpın.Kalan tüm malzemeleri azar azar ilave ederek yoğurun.Bademleri ilave edin.Hamuru tezgaha alip merdaneyle biraz açıyoruz.Çay bardagı ile şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN