6 Şubat 2014 Perşembe

KIŞ ÇORBASI





MALZEMELER

1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet patates
3 çay kaşığı tuz
1 litre su
Tavuk bulyon
sıvıyağ

TERBiYESi İÇİN;
 
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon

Üzeri için;

Tereyağı 
Arzuya göre nane

YAPILIŞI

Pırasayı ince ince doğruyoruz. Havucu ve patatesi soyarak rendeliyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve pırasayı 1-2 dk soteleyip havucu ve patatesi ilave ederek kavuruyoruz. 1 lt sıcak suyunu bulyonu ve tuzunu ekleyip kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Unu ilave ediyoruz.Un dağılana kadar iyice karıştırıyoruz.Hazırladığımız terbiyeyi direk çorbamıza eklemiyoruz bir kaşık iki kaşık yavaş yavaş terbiyemizin içine çorbamızdan ekleyip sulanrıyoruz ve son olarak Terbiyeyi de çorbamıza ilave ederken karıştırıyoruz. Kıvamına göre sıcak su ekleyebiliriz. Tereyağını eritip kızartıyoruz ve servis ederken çorbanın üzerine gezdiriyoruz.

Not: Bu çorbaya et suyuda çok yakışıyor ben bulyon kullanmak yerine genelde kendi hazırladığım dondurucuda buz kalıplarında sakladığım tavuk suyu veya et suyunu yemeklerde kullanmayı tercih ederim.Daha sağlıklı ve güvenilir sizede tavsiye ederim ...

AFİYET OLSUN