28 Şubat 2014 Cuma

Aşk makarna






Pratik bir yemek yapmak istediğimde aklıma parmesanlı makarna gelir, nefis bir tat ve çok kısa sürede yapılabilir. İlk kez bu tarifi italyadan aldığım bir sostan yola çıkarak yapmıştım.Bu yemeği yaptıktan sonra fesleğen ve parmesanın bir birine ne kadar yakıştığını fark edeceksiniz.

MALZEMELER

Yarım paket kalp makarna
Yarım su pardagından biraz fazla parmesan peyniri
3 adet domates
2 yemek kaşığı kuru fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Domatesleri ve parmesan peynirini rendeliyoruz.içerisine feslegen ve zeytinyağı ekleyerek hepsini bir kapta karıştırıyoruz .Bir yandan kaynamış suya makarnaları ekleyip haşlıyoruz.

Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine sosu ekliyoruz.sos göz göz kaynadığı zaman içerisine haşladığımız makarnanın suyundan 2 yemek kaşığı kadar ekliyoruz.sos tekrar kaynayınca haşlanmış makarları ekleyip karıştırıyoruz.5 dk kadar kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.Makarnamız hazır...

AFİYET OLSUN





27 Şubat 2014 Perşembe

ELEOS RESTAURANT

Bundan sonra artık gezdim,gördüm,yedim diyoruz.Yemek yapmayı sevdiğim kadar gezmek ve güzel yerler keşvetmek de bir o kadar heycanlı ve keyif verici benim için bugünden itibaren sizinle sevdiğim restoran,kafe,bar vs.. Vs.. Gibi gitmekten keyif aldığım nokta atışı yerlerinde paylaşıcam.Umarım keyifle okursunuz sizde tavsiylerime değer verip giderseniz eminim sizde benim kadar büyük keyif alıcaksınız...




İlk yerimiz eleos Türkiye'de ki en iyi yunan meyhanesi benim en favori yerlerimden biridir.Gitmeden önce rezervasyon şart yoksa kapıdan geri dönebilirsiniz.Fiyatlar bence gayet iyi çünkü genel olarak bakıldığında balık,rakı,meze derken fiyatlar bir çok mekanda uçar.

Şuan için iki tane şubesi var.ilk açılan yeşilköy sonra beyoğlu iki yerde de hizmet kalitesi aynı balıklar mezeler şahane yemek masaya ilk oturduğunuz an shot bardaklarında limonlu uzo ikrami ile başlar.Final de enfest tatlılarla ve likör ikramı ile son bulur.


 


Daha fazla anlatıp iştahınızı kabartmıyım hepinize keyifli zamanlar...

ADRES
 
Eleos Beyoğlu:Rezervasyon: (0212) 244 90 90 – (0212) 244 90 91
İSTİKLAL CADDESİ NO.231 KAT: 2 HIDİVYAL PALAS BEYOĞLU (Tünel)/İSTANBUL (Rus Konsolosluğu’nu geçince solda)
Eleos Yeşilköy:Rezervasyon: (0212) 663 39 11 – (0212) 573 68 28
ÜMRANİYE MAHALLESİ, YEŞİLBAHÇE SOKAK NO.9 YEŞİLKÖY-İSTANBUL

25 Şubat 2014 Salı

Portakallı Kereviz






MALZEMELER

4 adet kereviz
2 adet havuç
3 adet portakal
8 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu

 Not:Portakallar çok tatlı olduğu için şeker koymadım sizde portakalın tadına bakarak arzuya göre isterseniz şeker koyabilirsiniz.

YAPILIŞI

Kereviz ve havuçları küp küp doğruyoruz.Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra havuç ve arpacık soğanları ekleyip 3-4 dk karıştırıyoruz.Kerevizleride ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Tuzunu koyuyoruz.


Portakalların suyunu sıkıp tencereye koyuyoruz.Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.Servis ederken dereotu ile süslemeyi unutmuyoruz.

AFİYET OLSUN


23 Şubat 2014 Pazar

Lahmacun




MALZEMELER

Hamur için;

3 su bardağı un
1 paket yaş veya kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su (40-45 derece)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzemeleri;
 
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞI:
 
Önce ılık suyun içinde şeker, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırıyoruz. 3 bardak un ile karıştırıp, iyice yoğurun. Üzerine nemli bez örterek kabarana kadar yaklaşık 3 saat bekletin. Hamuru küçük parçalar haline ayırın ve 1 saatte böyle bekletin. Küçük parçalara ayırdığımız hamurları un ile elimizle incecik açıyoruz. Eğer elinizle açamıyorsanız oklava yardımıyla da açabilirsiniz.
 
Soğan ve maydanozları ince ince doğrayın, kıyma ve baharatlar ile karıştırın, domates ve biber salçasını ekleyin. Elimizle açıp üzerine hazırladığımız harcı ince bir tabaka halinde parmak uçlarımızı kullanarak yayıyoruz.
 
Fırını en yüksek dereceye getirip, en alt kısımda yaklaşık 10 dk pişirin.






AFİYET OLSUN

13 Şubat 2014 Perşembe

Valentine's Day Cupcake







MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı fındık yağı
1 adet portakal 
1 adet rum esansı
1 yemek kaşıgı vanilya esansı
2,5 yemek kaşıgı kakao
2,5 su bardagi un
2 paket kabartmatozu

Kremasi icin;
  
1 paket Kaymak krem şanti
1 tatlı kaşıgı nescafe

Süsleme için;

1 kalıp bitter çikolata
Toz fındık
Kalp çikolata

YAPILIŞI

Yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpıyoruz.İçerisine bir bardak yağ 1 adet portakalın suyu ve kabugunu rendeleyip karıştırıyoruz.Sütü ocakta ısıtıp o şekilde ekliyoruz ama kaynar olmıycak daha sonra geriya kalan malzemelerimizide ekleyip karistirdiktan sonra cupcake kaliplarına paylaştırıp 180 derece ısıtılmıs fırında 30-40 dk kadar konturollü bir şekilde ilk 20 dk fırının kapagını hiç açmadan pişiriyoruz.





Kremasi için;

Ben pratik olsun istedigim için Dr. Oetker' in kaymak gibi krem şantisini kullandım.1 bardak soğuk süt ve 1 kasik toz nescafe ile mikserle karıştırarak yaptım ve kek pişene kadar buz dolabinda beklettim.

Üzerini süslemek için;

Çikolataları benmari usulü eritip kek soğuduktan sonra kremsantiyi ile üzerini süsledikten sonra kaşıkla cupcaklerin üzerinde gezdirerek üzerinde çikolata damlaları olusturdum ve üzerine toz fındık serptim.

AFİYET OLSUN

 

 


10 Şubat 2014 Pazartesi

Kavala kurabiyesi


MALZEMELER

1,5 su bardagi un
1 yemek kaşıgi misir nisastasi
125 gr tereyağı
1 avuç kavrulmuş badem
1 çay kaşıgı kabartma tozu
1 su bardagindan 2 parmak az pudra şekeri
1 yemek kaşığı yumurta beyazi

YAPILIŞI

Tereyağının eritip biraz suyunu çektirin.Biraz soğuyup tortulari çöktükten sonra süzüp donması için dolapta bekletin. 



Bademleri ve 1 bardak unu ayrı ayrı tavalarda pembelesinceye kadar kavurun.Bademleri kavurduktan sonra iri iri doğrayın.
Tereyağını dolapdan alıp pudra şekeri beyaz krema kıvamanına gelene kadar mikserle çırpın.Kalan tüm malzemeleri azar azar ilave ederek yoğurun.Bademleri ilave edin.Hamuru tezgaha alip merdaneyle biraz açıyoruz.Çay bardagı ile şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN

7 Şubat 2014 Cuma

İÇLi KÖFTE










MALZEMELER

İç malzemeler

Yarım orta yağlı kilo kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur malzemeler

2 su bardağı ince köftelik bulgur
100 gr 2 kez çekilmiş orta yağlı kıyma
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çay kaşığı Tuz

YAPILIŞI

İç harcının yapılışı;

Tereyağını geniş bir tavaya alın. İnce ince kıydığınız soğanları hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun.İçine ceviz ve baharatları ekleyerek kavurun. Ocaktan alın soğumaya bırakın.

Dış hamurun yapılışı;

İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin. Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri yoğurun.




Elinizi yağlayın kıvama gelen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizede yuvarlayın.Avuç içinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak ortasına bir delik açın.Hamurdaki delik yeteri kadar büyüdüğünde iç harcı doldurun.Elinizde hafifce döndürerek ve bastırarak tüm iç malzemeyi doldurun. Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafifce sıkın ve düzeltin eğer fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz.

• Derin bir tencerede bolca yağı kızdırın. Kızgın yağda köftelerin kabuğu koyulaşıncaya kadar kızartın kevgir yardımıyla peçete serili tabağa alın.Eğer haşlanmış istiyosanız.Derin bir kapta su kaynatılır, suya tuz ve biraz sıvıyağ eklenir. Köfteleri kaynar suda 3 dk pişirin.

AFİYET OLSUN