9 Aralık 2013 Pazartesi

Bayatlamayan Poğça



Nefis kahvaltılar ve keyifli çay saatleri için süper bayatlamayan poğçalar içine soda koyduğumuz için tazeliğini uzun süre koruyor.2-3 gün sonra bile ısıtım yeni yapmışsınız gibi yiyebilirsiniz..

MALZEMELER:

  •  3 su bardağı un
  •  2 yemek kaşığı şeker
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  1 paket yaş maya 
  •  1 su bardağı ılık süt
  •  1 su bardağı sıvı yağ 
  •  1 su bardağı maden suyu
  • Beyaz peynir ve maydanoz
  • 1 yumurta sarısı 

YAPILIŞI:

-3 su bardağı unu büyük bir kabın içine koyun. Şekeri ve tuzu koyup İnstant maya (kuru maya) kullanacaksanız mayayı da koyun) unla karıştırın.
-Ortasını havuz gibi açıp, sütü, sıvı yağı, sodayı koyun.
-Yaş maya kullanacaksanız mayayı ılık süt ile ezip koyun. 
-Elinizle iyice tüm malzemeyi karıştırın.
- Un yeterli gelmeyecektir, yavaş yavaş unu ilave edin. 
-Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince un ilave etmeyi kesin ve biraz daha yoğurup üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde paçalar kopartın elinizle bastırarak yuvarlıyoruz.ortasına peynirli içimizi koyarak kenarlarını birleştirip yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN ..