23 Aralık 2013 Pazartesi

Mereng Tart



MALZEMELER

Tart hamuru için;

250 gr. Un
200 gr. Tereyağı
100 gr. Pudra Şekeri
2 Yumurta Sarısı
1 Tutam Tuz
1 Paket Vanilya

Limonlu krema için;

5 adet limon
400 gr toz şeker
10 adet yumurta
350 ml krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı süt
50 gr pudra şekeri


Mereng kısmı için:


2 yumurta akı

Yarım çay kaşığı tuz
 
 

1 çay bardağı pudra şekeri


YAPILIŞI

Tart kısmını yapmak için; Unu eleyerek bir kaba koyun ve küçük doğranmış oda sıcaklığındaki tereyağı ile hafifçe yoğurun. Pudra şekeri, tuz ve vanilyayı süzgeçten geçirip unlu tereyağı karışımına ilave edip karştırın. Sonra bu hamura yumurta sarılarını ilave edip hamur haline getirin. Hamuru biraz düzleyip bir streç filme sarın ve buzdolabına koyarak 1 saat kadar dinlendirin.

Sure sonunda yaglı kagıtla kapladığınız kelepceli kalıbınıza ,bir merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açtıktan sonra, yerleştirin ve 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafifce pembelesene kadar pişirin.

Limonlu kısmı yapmak için; önce bir kabın içine kabuklarını rendeleyin sonra başka bir kaba suyunu sıkın. Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şekeri ilave edip hafifçe çırpın. Kremayı bir kaba koyun ve 10 sn. kadar çırpın.Limon kabuklarını ve suyunu karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın ve kremayı ilave edip, buzdolabında dinlendirmeye bırakın.

Yumurta sayısının fazla olması sizi korkutmasın. Asla yumurta kokusunu hissetmeyeceksiniz.

Tartın içine hazırladığınız içi boşaltın ve 150 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin. Bu süre fırına göre değişebiliyor. Piştiğini anlamak için; limonlu kısmın kenarlı sert orta kısmının yumuşak olması gerek.

Tartımız pişmeye yakın bu arada merengi hazırayalım. Önce yumurta aklarımızı yarım çay kaşığı tuz ile birlikte kabarmasını sağlayalım. Sonra içine yavas yavas pudra şekerimizi ilave edip parlak ve katı bir göruntu alana dek çırpalım.
 (yumurta sarılarının kesinlikle karışmaması gerekiyor. Eğer karışırsa yumurta sarıları kabarmaz)

Fırından cıkardığımız tartımızın üzerine merengi yayıp üzerine kasıkla duzeltelim ve fırınımızın ızgara kısmını acıp 150 derecede asağı yukarı 2-3 dk kadar pişirelim.
Cok cabuk pişiyor. Basında durmakta yarar var.

Afiyet olsun...