5 Aralık 2013 Perşembe

Napoli Margherita Pizza

Pizza Napoli ile o kadar özdeşleşmişdir ki italya'nın en fakir kenti için ''Eğer pizzanın patentini almış olsalardı Napoli tüm kentlerden daha zengin olurdu'' diye söylenir.Benim en sevdiğim pizza diyebilirim.Tabi ki de napoli margherita tercihim bazı restoranlarda bu pizzayı çok kalın hamurlu görmek mümkün ama Napoli Margherita hamuru incecik olmalıdır.Tam bir lahmacun hamuru gibi diyebiliriz.Bu pizza tarifini gittim sizin için yerinde öğrendim..



PİZZA HAMURU

MALZEMELER

*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 paket intans maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Un.tuz.şeker ve maya karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp su ve zeytinyağını koyun.Kenarlarındaki unları yavaş yavaş alarak hamuru yoğurun.Hamur yumuşak ama ele yapışmaz olmalıdır.Çok cıvık olursa azar azar un ekleyip iyice yoğurun.Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayanlanmaya bırakın.En iyi pizza hamuru bir gece önceden yapılan derler ama benim bunu yapmak için pek vaktim olmadı sizinde vaktiniz yoksa en kısa yöntem hamuru bir tencerenin içine koyup kapagını kapatın 60 derece ılık bir fırında 15-20 dk bekletmeniz yeterli olucaktır.

PİZZA SOSU

MALZEMELER:
 
*2 adet domates
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı şeker

ÜST MALZEMELER:

*Mozzarella
*Taze fesleğen

YAPILIŞI:

Hamuru merdane ile elinizde çevire çevire yuvarlak bir biçimde incecik açın.Sosunu bir kaşık yardımıyla sürün iyice yayın bol soslu olucaktır.180 derece ısıtılmış fırının alt kısmına koyun 15 dk pişirin.Daha sonra pizzayı çıkartıp biraz daha sosunda sürün ve üzerine mozzarella peynirinizi rendeleyin ve çok azda zeytinyağı gezdirin son olarakda taze fesleğeni ekleyin fırına verin.Mozzarella peyniriniz eridiğinde fırından çıkarın.Ve nefiss pizzamız hazır..Afiyet olsun ..