9 Aralık 2013 Pazartesi

Hindili Sebzeli Börek

Süper sağlıklı ve leziz bir börek benim yurt dışın da bir çin restoranın da yediğim bir börekten esinlenerek yaptığım bir tarif severek yediğim bir börek oldu diye bilirim eminim sizde çok beğeneceksiniz.



MALZEMELER:
  • 5 adet yufka
  • 400 gr hindi 
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet pırasa 
  • 1 bardak su
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 3 adet yumurta 
  • Yarım bardak süt
  • 2,5 yemek kaşığı yogurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Hindi,kırmızı biber,yeşil biber,havuç ve pırasaları jülyen bir şekilde doğruyoruz.Bir tavada hindi pişirirken diğer bir wok tavada sebzelerimizi pişiriyoruz.Hindi piştikten sonra wok tavamızda bulunan sebzelerin içine ekleyip karıştırıyoruz.1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip sebzelerimiz biraz ölene kadar pişiriyoruz.
    
Başka bir kapta yarım bardak zeytinyağı,2 adet yumurta,süt,su,yoğurt,kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip çırpıyoruz.



Tepsiyi yağladıktan sonra ilk yufkanın üzerine sıvı karışımı sürüp ikinci katı yerleştiriyoruz bu kat aynı şekilde sıvı karşımızı sürüp iç harcımızı yarısını koyuyoruz üçüncü katı yerleştiriyoruz bu katta sıvı karışımı sürüp  kalan iç harcımızı boşaltıyoruz.Her bir kata sıvı karışım dan bolca mutlaka sürüyoruz.Dördüncü yufkayı da yerleştirip sıvı karışımdan sürüp son yufkamızı yerleştiriyoruz .Sıvı karşımdan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar kalmış olması lazım bu kalan karışımın içine 1 yumurta sarısı ekleyerek son katımızın üstüne iyice sürüyoruz.

Ben yuvarlak bir tepsi kullanarak klasik tarzda yaptım ama muska böreği gibi yaparsanız da çok güzel oluyor
Arzuya göre böreğinizin üstüne ne serpmek isterseniz.Ben haşhaş tercih ettim çörek otu da çok güzel olacaktır.
180 derecelik önceden ısıtırmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...