10 Aralık 2013 Salı

PİŞİ




   Pişi diğer adları ile bavırsak veya bavursak olarak da söylenir.Mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılır.Ne çok severiz .Sabah kahvaltılarında,arife günlerinde,çay saatlerinde yapımı da kolay olduğu için bol bol yaparız.
MALZEMELER:
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 poşet Instant Maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
YAPILIŞI:




Unu eleyip maya,tuz,şeker,ile karıştırın.Üzerine yavaş yavaş suyu ilave ederek iyice yoğurun. Daha sonra hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. 

Süre sonunda hamuru biraz karıştırıp elinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın.

AFİYET OLSUN ..