18 Nisan 2014 Cuma

Çikolatalı Chesecake





Daha önceden hiç cheesecake yapmamış biri olarak bu ilk denemem olmasina rağmen hiçte  fena olmadı diyebilirim.

Tariflerimi denerseniz ve de deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hemde bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız.
Paylaşmak güzeldir ...


MALZEMELER

500 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Tabanı için;

1,5 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt 

Üzeri için;

Çikolata sosu
1 çay bardağı fındık

YAPILIŞI

Labneyi bir tülbent yada ince bir süzgeç içerisinde 1-2 saat kadar bekletin içerisinde ki su iyice süzülsün.

Bisküvileri robotta geçin.Erimiş tereyağı ve süt ile iyice yoğurun.
Kelepçeli kalıbın alt katına yağlı kağıt serin.Kalıbın kenarlarını aliminyun folya ile sarın.Hazırladığımız bisküvileri bastırarak her tarafi eşit olucak şekilde yayın.Kremayı hazırlıyana kadar buzdolabında bekletin.

Labneyi ve şekeri mikserle çırpın.Krema,nişasta,un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak yumurtaları tek tek ekleyin düşük devirde biraz çırpın.Kremayı kalıba aktarın.

Kremayı kalıba koyduktan sonra tezgaha bir kaç kere vurun ki hava kabarcıkları olmasın.Fırın tepsisine su koyup fırının en altına yerleştirin.

170 derece 10-15 dk kadar ısıtılmış fırında 1 saat kadar konturollü olarak pişirin.

Kenarları sabitlenmiş ortası hafif jöle gibi sallaniyorsa pişmiş demektir.Fırını kapatıın.Fırın kapağını hafif aralayın ve bu şekilde soğumasını bekleyin.Bir anda fırından çıkartırsanız ortası daha fazla çökme yapar.

Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu dökün.Fındıkları serpiştirin.
1 gün buzdolabında bekletirseniz mükemmel bir kıvama ulaşıcaktır.Aceleniz varsa aynı gecede servis yapabilirsiniz.




AFİYET OLSUN

Mahlepli Minik Kurabiyeler













Tek atımlık minik kurabiyeler...

MALZEMELER

125 gr margarin (yarim paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurtanin akı içine sarısı üzerine
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı çörek otu
Alabildigi kadar Un

YAPILIŞI

Tereyağı,sıvıyağ,yumurta akı,sirke ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Kalan malzemeleride içerisine ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.




Minik minik yuvarlayın.Yağli kağıt serilli tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altları pembeleşinceye kadar pişirin





AFİYET OLSUN


10 Nisan 2014 Perşembe

Pudingli Toplar





MALZEMELER

1 paket kakaolu puding
400 ml süt 
1 paket pötibör
1 paket tarçınlı fıstıklı çay keyfi bisküvisi
1 paket hindistan cevizi
1 yemek kaşığı Damla çikolata
1 yemek kaşığı kurutulmuş kuş üzümü



YAPILIŞI

Pudingi normalinden daha az sütle içerisine kuş üzümlerini ekleyerek pişirin ve soğumaya bırakın.

Bisküvileri rondodan geçerek toz haline getirirdikten sonra ılımış olan pudingimize yavaş yavaş yoğunluğuna bakarak ekleyip iyice karıştırın.Son olarak damla çikolatalarıda ekleyin.

Bir kase su koyup elimizi islatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.

Topların dışını hindistan cevizine batırakak servis tabağına alın. 

Buzdolabında bir süre dinlendirip servis edin.

AFİYET OLSUN


Patlıcanlı Börek





Köz patlıcanlı nefis puf börek...

MALZEMELER

8-9 adet milföy

Harç için;

1-2 adet közlenmiş patlıcan (konserve kullanıcaksanız 1 su bardağı ) 
2 adet yeşil biber 
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam şeker 
Zeytinyağı

Üzeri için;

1 Yumurtanın Sarısı
Haşhaş

YAPILIŞI

Tavaya zeytinyağı koyduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı biraz kavurduktan sonra içerisine yeşil biberleri doğrayıp diriliğini kaybedene kadar kavuralım.

Közlenmiş patlıcanları doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.Tuzunu ve baharatları ekledikten sonra 3-4 dk kadar kavrun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Milföy hamurları iki taradından ince ince kesip resimdeki gibi ortasına patlıcanlı harçan koyun.Bir sağdan bir soldan parçalar alarak resimdeki gibi şekil verin.



Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş serpin.



180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN



 

8 Nisan 2014 Salı

Meksika Fasulyeli Salata



Meksika restoranlarında hemen hemen her çeşit yemekte karşımıza çıksada faydası pek bilinmemektedir.Kırmızı fasülye tüm fasülyeler içinde en yüksek antioksidan seviyesine sahiptir.Aynı zamanda bir fincanında günlük lif ihtiyaçını yarısı bulunmaktadır.Salatanın dışında et yemeklerinde ve pizza da bile ben severek kullanıyorum.Bu salatanın lezzeti ve renkli görüntüsü eminim sizinde çok hoşunuza gidicek...


MALZEMELER

1 küçük boy konserve meksika fasulyesi (250-300 g )
1 adet konserve mısır (220 g ) 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
7-8 adet kornişon turşu
1-2 tutam dereotu
Yarım demet taze soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limon 
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Meksika fasülyesini ve mısırları iyice süzün.Kırmızı biber,konişon turşu,dereotu ve taze soğanları minik minik doğrayın.Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Son olarak limon ve zeytinyağını ekleyin servise hazır.


AFİYET OLSUN

7 Nisan 2014 Pazartesi

Girit Mezesi










MALZEMELER

4 adet Kırmızı biber
3 adet Patlıcan

Sos için ;

1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı safran
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı soda
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Közlenmiş kırmızı bibere sarılmış soslu közde patlıcandır.

Biberleri közleyin ocaka yada fırın hangisi kolayınıza geliyosa benim için fırın daha kolay yada en basiti konserve olarakta alabilirsiniz.Aynı şekilde patlıcanlarıda közleyip soyun.Biberlerin içine közlenmiş patlıcanları doldurun.Boylarına göre kesin veya bütün olarak bırakın.

Sos için;

Soda,hardal,elma sirkesi,sarımsak,safran ve zeytinyağını mikserde çekin.Sosu dolmaların üstüne dökün ve dolapta yaklaşık yarım gün kadar beklettikten sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN


4 Nisan 2014 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye




MALZEMELER

1 paket antep fıstıklı puding
100 g margarin
Yarım çay bardağı fındık yağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Yarım çay bardağı mısır nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




YAPILIŞI

Margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta,toz antep fıstıgı ve antep fıstıklı puding bir kaba koyup iyice karıştırın.Üzerine mısır,nişastası,un,kabartma tozu, vanilya ilave edin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur  haline getirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  elde yuvarlayın isterseniz içine birer parça ufak çikolata parçasıda koyabilirsiz.

175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk süre ile pişirin.

AFİYET OLSUN