9 Mart 2014 Pazar

Kaparili Patates Salatası



MALZEMELER

3 adet patates
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı kapari
1 adet yeşil soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

YAPILIŞI

Patatesleri haşlıyoruz.Patatesler biraz soğuduktan sonra ılıkken salatayı yapıyoruz ki yeşilliklerin ve sosun tadı daha çok birbirine geçsin.Maydanoz,dereotu,ve soğanları ufak ufak doğruyoruz.Patatesleri bir çatal yardımıyla ezip tüm yeşillikleri ve kapariyi içerisine ekliyoruz.Tuz,limon ve zeytinyağını da ekledikten sonra karıştırıyoruz.


AFİYET OLSUN



4 Mart 2014 Salı

Patates Bravas





MALZEMELER
 
4 adet patates 
Ev yapimi domates salçası eğer hazır salça kullanıcaksanız bir tutam şeker ekleyin 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir iki dal maydanoz 

YAPILIŞI

Patatesleri küp küp doğrayıp yağda kızartın.Bir fırın kabına alıp üzerine domates sos dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.Fırında kaşar peynir iyice eriyene kadar kızartın.
Üzerine ince ince doğradıgınız maydanozlarıda ekleyin servise hazır.

AFİYET OLSUN



MAHLEPLİ SİMİT



Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ev yapımı simit!!

MALZEMELER

4 su bardağıun
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru veya yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Yarım bardak su
tuz
 
ÜZERİ İÇİN:

2 çorba kaşığı pekmez
susam veya çekirdek
su






YAPILIŞI:
  • Un, mahlep,tuz ve toz şekeri karıştırıp ortasını açıyoruz.
  • Yaş mayayı zeytinyağı, süt oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta ve ılık süt ile karıştırıp, elimizle mayayı eritiyoruz.
  • Un karışımının içine ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Üzerine nemli bez ile sararak mayalanmaya bırakıyoruz.Yaklaşık 1 saat sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıyoruz ve yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız bezeleri ince ve uzun ip gibi olana kadar tezgah üzerinde ileri geri yuvarlıyoruz.
  • Geniş ve derin bir kaba pekmezli suyu, bir kaba da susamı döküyoruz. Simitleri önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Tepside mayalandırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

3 Mart 2014 Pazartesi

Peynirli Brusgetta



 

İşte italyanların meşhur brusgetta tarifi ben atıştımalık olarak sık sık yapıyorum yemekten önce veya çayın yanında,şarabın yanında her şekilde süper gidiyor :) 
Peynir olarak beyaz peynirin her çeşitiyle süper oluyor mis gibi...

MALZEMELER


  4 dilim kepek ekmeği
  Herhangi bir çeşit beyaz peynir
  3 diş sarımsak
  1 yemek kaşığı fesleğen
  2 çorba kaşığı zeytinyağı
  2 adet olgun domates
  Bir tutam şeker
  Karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Ekmekleri yakmadan fırında veya ızgarada kızartın. Beyaz peynir olarak ne arzu ederseniz olur mozeralle,örgü peynir,lor peyniri vs.... Bir kase içinde rendelenmiş sarımsak, fesleğen,zeytinyağını ve karabiber,tuz,şekeri güzelce karıştırıp sos haline getirin. Kızarmış ekmeklerin hırça yardımı ile sostan biraz sürün üzerine ince doğranmış domatesleri dizip, üzerine peynirleri koyun. En üst kısma ise sosu gezdirip servis yapın.


AFİYET OLSUN



Portakallı İrmik Helvası


Kış için enfes bir tatlı !!!

MALZEMELER
 
250 gr irmik
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1,5 bardak toz şeker
2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
 YAPILIŞI
Bir yemek kaşığını tereyağını kenara ayırın.Geniş bir tencereye kalan tereyağını, portakal suyunu ve şekeri koyun,kısık ateşte kaynatın.
Başka bir tencereye irmiği koyun ve yağsız olarak sürekli karıştırarak iyice esmerleşene kadar kavurun. Bu işlemin yarısında çam fıstıklarını da irmiğe ekleyip karıştırmaya devam edin.Ayırdığınız bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip, iyice yedirin.Kaynayan portakallı şerbeti yavaşça tencereye ekleyin. Tencerenin sıcaklığından dolayı dikkat sıçrayabilir.Bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 5 dakika hiç ağzını açmadan pişirin.Ateşten aldıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlendirin.

AFİYET OLSUN



1 Mart 2014 Cumartesi

Virginia Angus



Eminönü'nde hizmet veren, çok küçük bir dükkan fakat  nusret ya da günaydın steakhouselardan daha aşağı olmayan lezzeti ve  makul fiyatlarıyla hafta sonları birçok kişiyi sıra bekletiyor :) Ben buraya bir ÖSYM sınavı sırasında sınava gireceğim okulu ararken buldum. Bazen ÖSYM'nin absürt sınav yerleri değişik tatları keşfetmekte işe yarayabiliyor :)

Birçok kişi buraya kaşarlı köfte için gelse de benim buradaki favori yemeğim Virginia Burger. Bence burgerleri birçok yerden (mesela mono burger ) çok daha lezzetli ve özenli. Hamburgerlerin yanında getirdikleri baharatlı patateslerde enfes.. Bence buranın tek eksik yanı biranın olmaması :( Ben hamburgeri birasız yiyemeyenlerdenim. Yeni şubeleri yakında Nişantaşı'nda açılacakmış umarım burada bira satılır.


Eğer yolunuz  bir gün Eminönü'ne düşerse (ki eminim herkesin yolu bir gün buraya düşer) mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum.

Adres: Uzunçarşı cad. No: 136, Mercan / Eminönü
Tel: 0212 528 38 08
E-posta: info@virginiaangus.com.tr


İnci Pastanesi

 
İstiklalde süper profiterol yapan pastane !!!

Profiterol, milföylü pasta gibi bir çok enfes tatlara sahip muhteşem pastane, porsiyonlar ve tatlar eskiye göre biraz değişse de belki en iyi profiterol olmasa da yine de geçmişi hatırlamak için gitmeye ve yemeğe değer :)




Bu zamana kadar yolunuz düşmediyse bir kez de olsa uğramanızı tavsiye ediyorum.

 
Atıştırmalık olarak marondegize (içi kestaneli çikolata) benim favori tatlılarımdan mutla denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese afiyet olsun :)

Adres: Hüseyinağa Mh., 34435 Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 245 0843