3 Mart 2014 Pazartesi

Peynirli Brusgetta



 

İşte italyanların meşhur brusgetta tarifi ben atıştımalık olarak sık sık yapıyorum yemekten önce veya çayın yanında,şarabın yanında her şekilde süper gidiyor :) 
Peynir olarak beyaz peynirin her çeşitiyle süper oluyor mis gibi...

MALZEMELER


  4 dilim kepek ekmeği
  Herhangi bir çeşit beyaz peynir
  3 diş sarımsak
  1 yemek kaşığı fesleğen
  2 çorba kaşığı zeytinyağı
  2 adet olgun domates
  Bir tutam şeker
  Karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Ekmekleri yakmadan fırında veya ızgarada kızartın. Beyaz peynir olarak ne arzu ederseniz olur mozeralle,örgü peynir,lor peyniri vs.... Bir kase içinde rendelenmiş sarımsak, fesleğen,zeytinyağını ve karabiber,tuz,şekeri güzelce karıştırıp sos haline getirin. Kızarmış ekmeklerin hırça yardımı ile sostan biraz sürün üzerine ince doğranmış domatesleri dizip, üzerine peynirleri koyun. En üst kısma ise sosu gezdirip servis yapın.


AFİYET OLSUN



Portakallı İrmik Helvası


Kış için enfes bir tatlı !!!

MALZEMELER
 
250 gr irmik
5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1,5 bardak toz şeker
2,5 bardak taze sıkılmış portakal suyu
 YAPILIŞI
Bir yemek kaşığını tereyağını kenara ayırın.Geniş bir tencereye kalan tereyağını, portakal suyunu ve şekeri koyun,kısık ateşte kaynatın.
Başka bir tencereye irmiği koyun ve yağsız olarak sürekli karıştırarak iyice esmerleşene kadar kavurun. Bu işlemin yarısında çam fıstıklarını da irmiğe ekleyip karıştırmaya devam edin.Ayırdığınız bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip, iyice yedirin.Kaynayan portakallı şerbeti yavaşça tencereye ekleyin. Tencerenin sıcaklığından dolayı dikkat sıçrayabilir.Bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 5 dakika hiç ağzını açmadan pişirin.Ateşten aldıktan sonra 10 dakika daha kapağı kapalı olarak dinlendirin.

AFİYET OLSUN



1 Mart 2014 Cumartesi

Virginia Angus



Eminönü'nde hizmet veren, çok küçük bir dükkan fakat  nusret ya da günaydın steakhouselardan daha aşağı olmayan lezzeti ve  makul fiyatlarıyla hafta sonları birçok kişiyi sıra bekletiyor :) Ben buraya bir ÖSYM sınavı sırasında sınava gireceğim okulu ararken buldum. Bazen ÖSYM'nin absürt sınav yerleri değişik tatları keşfetmekte işe yarayabiliyor :)

Birçok kişi buraya kaşarlı köfte için gelse de benim buradaki favori yemeğim Virginia Burger. Bence burgerleri birçok yerden (mesela mono burger ) çok daha lezzetli ve özenli. Hamburgerlerin yanında getirdikleri baharatlı patateslerde enfes.. Bence buranın tek eksik yanı biranın olmaması :( Ben hamburgeri birasız yiyemeyenlerdenim. Yeni şubeleri yakında Nişantaşı'nda açılacakmış umarım burada bira satılır.


Eğer yolunuz  bir gün Eminönü'ne düşerse (ki eminim herkesin yolu bir gün buraya düşer) mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum.

Adres: Uzunçarşı cad. No: 136, Mercan / Eminönü
Tel: 0212 528 38 08
E-posta: info@virginiaangus.com.tr


İnci Pastanesi

 
İstiklalde süper profiterol yapan pastane !!!

Profiterol, milföylü pasta gibi bir çok enfes tatlara sahip muhteşem pastane, porsiyonlar ve tatlar eskiye göre biraz değişse de belki en iyi profiterol olmasa da yine de geçmişi hatırlamak için gitmeye ve yemeğe değer :)




Bu zamana kadar yolunuz düşmediyse bir kez de olsa uğramanızı tavsiye ediyorum.

 
Atıştırmalık olarak marondegize (içi kestaneli çikolata) benim favori tatlılarımdan mutla denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese afiyet olsun :)

Adres: Hüseyinağa Mh., 34435 Beyoğlu/İstanbul
Tel: 0212 245 0843

28 Şubat 2014 Cuma

Aşk makarna






Pratik bir yemek yapmak istediğimde aklıma parmesanlı makarna gelir, nefis bir tat ve çok kısa sürede yapılabilir. İlk kez bu tarifi italyadan aldığım bir sostan yola çıkarak yapmıştım.Bu yemeği yaptıktan sonra fesleğen ve parmesanın bir birine ne kadar yakıştığını fark edeceksiniz.

MALZEMELER

Yarım paket kalp makarna
Yarım su pardagından biraz fazla parmesan peyniri
3 adet domates
2 yemek kaşığı kuru fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI
Domatesleri ve parmesan peynirini rendeliyoruz.içerisine feslegen ve zeytinyağı ekleyerek hepsini bir kapta karıştırıyoruz .Bir yandan kaynamış suya makarnaları ekleyip haşlıyoruz.

Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine sosu ekliyoruz.sos göz göz kaynadığı zaman içerisine haşladığımız makarnanın suyundan 2 yemek kaşığı kadar ekliyoruz.sos tekrar kaynayınca haşlanmış makarları ekleyip karıştırıyoruz.5 dk kadar kısık ateşte karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.Makarnamız hazır...

AFİYET OLSUN





27 Şubat 2014 Perşembe

ELEOS RESTAURANT

Bundan sonra artık gezdim,gördüm,yedim diyoruz.Yemek yapmayı sevdiğim kadar gezmek ve güzel yerler keşvetmek de bir o kadar heycanlı ve keyif verici benim için bugünden itibaren sizinle sevdiğim restoran,kafe,bar vs.. Vs.. Gibi gitmekten keyif aldığım nokta atışı yerlerinde paylaşıcam.Umarım keyifle okursunuz sizde tavsiylerime değer verip giderseniz eminim sizde benim kadar büyük keyif alıcaksınız...




İlk yerimiz eleos Türkiye'de ki en iyi yunan meyhanesi benim en favori yerlerimden biridir.Gitmeden önce rezervasyon şart yoksa kapıdan geri dönebilirsiniz.Fiyatlar bence gayet iyi çünkü genel olarak bakıldığında balık,rakı,meze derken fiyatlar bir çok mekanda uçar.

Şuan için iki tane şubesi var.ilk açılan yeşilköy sonra beyoğlu iki yerde de hizmet kalitesi aynı balıklar mezeler şahane yemek masaya ilk oturduğunuz an shot bardaklarında limonlu uzo ikrami ile başlar.Final de enfest tatlılarla ve likör ikramı ile son bulur.


 


Daha fazla anlatıp iştahınızı kabartmıyım hepinize keyifli zamanlar...

ADRES
 
Eleos Beyoğlu:Rezervasyon: (0212) 244 90 90 – (0212) 244 90 91
İSTİKLAL CADDESİ NO.231 KAT: 2 HIDİVYAL PALAS BEYOĞLU (Tünel)/İSTANBUL (Rus Konsolosluğu’nu geçince solda)
Eleos Yeşilköy:Rezervasyon: (0212) 663 39 11 – (0212) 573 68 28
ÜMRANİYE MAHALLESİ, YEŞİLBAHÇE SOKAK NO.9 YEŞİLKÖY-İSTANBUL

25 Şubat 2014 Salı

Portakallı Kereviz






MALZEMELER

4 adet kereviz
2 adet havuç
3 adet portakal
8 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu

 Not:Portakallar çok tatlı olduğu için şeker koymadım sizde portakalın tadına bakarak arzuya göre isterseniz şeker koyabilirsiniz.

YAPILIŞI

Kereviz ve havuçları küp küp doğruyoruz.Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra havuç ve arpacık soğanları ekleyip 3-4 dk karıştırıyoruz.Kerevizleride ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Tuzunu koyuyoruz.


Portakalların suyunu sıkıp tencereye koyuyoruz.Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.Servis ederken dereotu ile süslemeyi unutmuyoruz.

AFİYET OLSUN