21 Nisan 2014 Pazartesi

Yeşil Mercimek Salatası




Yeşil mercimeğin sağlıgımız açısından eşsiz bir çok faydasının yanı sıra oldukça lezzetlidir.Ben salatasını severek yapıyorum umarım sizde begenirsiniz.

MALZEMELER

2,5-3 su bardağı yeşil mercimek
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Bir adet konserve Mısır
Yarım demet Taze soğan
Yarım demet Dereotu 
Yarım demet Maydanoz
Yarım Limon
3-4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Nar ekşisi
Tuz

YAPILIŞI

Yeşil mercimeği pişirmeden önce taşlarından ayırmak bol suyla yıkamak gerekir.Mercimeği soğuk ve akan suyun altında yıkayın.Mercimek önceden ıslatılmadan da pişirilebilir.Bir bardak mercimek için üç bardak su yeterlidir.Mercimegi kaynayan suya atarakta pişirebilirsiz.30 dk pişirmek için yeterlidir.

Pişmiş mercimeklerin suyunu iyice süzün.Taze soğan,dereotu,maydanoz ve kırmızı biberleri ince ince doğrayın.diğer tüm malzemeleride ekleyip karıştırın.

AFİYET OLSUN

20 Nisan 2014 Pazar

Fransız Usullü Mereng ( Beze )




Çocukken en çok sevdiğim şeydi diyebilirim.Her pastanenin önünden geçerken mutlaka aldırırdım.Yapılışıda inanılmaz kolay tek dikkat edilmesi gerek pişirme aşamasi..

MALZEMELER

2 yumurtanın beyazı
2 çay bardağı toz şeker 
1-2 damla limon suyu
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

Yumurtanın beyazlarını sarısından ayırıp ayrı bir kaba koyun.Dikkat edin sarısı kesinlikle karışmaması lazim.

Yumurtanın beyazı,toz şeker,limon suyu ( 2 damlayı geçmesin) ve bir tutam tuzu ekleyin.Mikserde yüksek devirde yaklaşık 10-15 dk kadar çırpın.


Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Karışımı sıkma torbası ile tepsiye ufak ufak sıkalım.

100 -105  derece ısıtılmış fırında bezeler kuruyana kadar (yaklaşık 40 dk kadar) pişirelim.Dikkat edelim ki bezelerimiz kızarmasın.



AFİYET OLSUN

Patates Kaseleri









MALZEMELER

3 adet orta boy patates
1 kase sarımsaklı yoğurt
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber

YAPILIŞI

Haşlanan patatesleri ezerek püre haline getirin.Maydanoz ve dereotunu içine doğrayın.İçerisine tereyağı ve tuz eklenerek karıştırın.



Ellerinizi yağlayın patateslere kase şekli verdikten sonra içine sarımsaklı yoğurdu dökün.


Sıvı yağı kızdırdıktan sonra içerisine pul biber ekleyin.Son olarak üzerinde gezdirek servis edin.

AFİYET OLSUN









Mini Pizza








Kahvaltı ve çay saatleri için hazırlayabiliceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif...

MALZEMELER

6 adet milföy
3-4 adet Sosis
1 su bardağı Kaşar peyniri 
Yarım çay bardağı permesan 
2 adet Yeşil biber 
Üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

İki adet milföyü yan yana bibirine birleştirin.Üzerine rendelemiş kaşar peyniri ve doğranmış sosisleri her tarafına eşit olarak dağıtın.



Rulo yapın.Bıcağı islatarak dilimleyin.



Son olarak üzerine yumurtayı sürüp biberlerinde ekledikten sonra 180 derece ısıtılımış fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

18 Nisan 2014 Cuma

Çikolatalı Chesecake





Daha önceden hiç cheesecake yapmamış biri olarak bu ilk denemem olmasina rağmen hiçte  fena olmadı diyebilirim.

Tariflerimi denerseniz ve de deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.Yorumlarınızla hem eksiklerimi görmemi sağlarsınız hemde bana değerli düşüncelerinizi aktarırsınız.
Paylaşmak güzeldir ...


MALZEMELER

500 gr labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Tabanı için;

1,5 paket burçak bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt 

Üzeri için;

Çikolata sosu
1 çay bardağı fındık

YAPILIŞI

Labneyi bir tülbent yada ince bir süzgeç içerisinde 1-2 saat kadar bekletin içerisinde ki su iyice süzülsün.

Bisküvileri robotta geçin.Erimiş tereyağı ve süt ile iyice yoğurun.
Kelepçeli kalıbın alt katına yağlı kağıt serin.Kalıbın kenarlarını aliminyun folya ile sarın.Hazırladığımız bisküvileri bastırarak her tarafi eşit olucak şekilde yayın.Kremayı hazırlıyana kadar buzdolabında bekletin.

Labneyi ve şekeri mikserle çırpın.Krema,nişasta,un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak yumurtaları tek tek ekleyin düşük devirde biraz çırpın.Kremayı kalıba aktarın.

Kremayı kalıba koyduktan sonra tezgaha bir kaç kere vurun ki hava kabarcıkları olmasın.Fırın tepsisine su koyup fırının en altına yerleştirin.

170 derece 10-15 dk kadar ısıtılmış fırında 1 saat kadar konturollü olarak pişirin.

Kenarları sabitlenmiş ortası hafif jöle gibi sallaniyorsa pişmiş demektir.Fırını kapatıın.Fırın kapağını hafif aralayın ve bu şekilde soğumasını bekleyin.Bir anda fırından çıkartırsanız ortası daha fazla çökme yapar.

Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosunu dökün.Fındıkları serpiştirin.
1 gün buzdolabında bekletirseniz mükemmel bir kıvama ulaşıcaktır.Aceleniz varsa aynı gecede servis yapabilirsiniz.




AFİYET OLSUN

Mahlepli Minik Kurabiyeler













Tek atımlık minik kurabiyeler...

MALZEMELER

125 gr margarin (yarim paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yumurtanin akı içine sarısı üzerine
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı çörek otu
Alabildigi kadar Un

YAPILIŞI

Tereyağı,sıvıyağ,yumurta akı,sirke ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Kalan malzemeleride içerisine ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.




Minik minik yuvarlayın.Yağli kağıt serilli tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri ve altları pembeleşinceye kadar pişirin





AFİYET OLSUN


10 Nisan 2014 Perşembe

Pudingli Toplar





MALZEMELER

1 paket kakaolu puding
400 ml süt 
1 paket pötibör
1 paket tarçınlı fıstıklı çay keyfi bisküvisi
1 paket hindistan cevizi
1 yemek kaşığı Damla çikolata
1 yemek kaşığı kurutulmuş kuş üzümü



YAPILIŞI

Pudingi normalinden daha az sütle içerisine kuş üzümlerini ekleyerek pişirin ve soğumaya bırakın.

Bisküvileri rondodan geçerek toz haline getirirdikten sonra ılımış olan pudingimize yavaş yavaş yoğunluğuna bakarak ekleyip iyice karıştırın.Son olarak damla çikolatalarıda ekleyin.

Bir kase su koyup elimizi islatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayın.

Topların dışını hindistan cevizine batırakak servis tabağına alın. 

Buzdolabında bir süre dinlendirip servis edin.

AFİYET OLSUN