10 Nisan 2014 Perşembe

Patlıcanlı Börek





Köz patlıcanlı nefis puf börek...

MALZEMELER

8-9 adet milföy

Harç için;

1-2 adet közlenmiş patlıcan (konserve kullanıcaksanız 1 su bardağı ) 
2 adet yeşil biber 
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam şeker 
Zeytinyağı

Üzeri için;

1 Yumurtanın Sarısı
Haşhaş

YAPILIŞI

Tavaya zeytinyağı koyduktan sonra küp küp doğranmış soğanları ve sarımsağı biraz kavurduktan sonra içerisine yeşil biberleri doğrayıp diriliğini kaybedene kadar kavuralım.

Közlenmiş patlıcanları doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.Tuzunu ve baharatları ekledikten sonra 3-4 dk kadar kavrun.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Milföy hamurları iki taradından ince ince kesip resimdeki gibi ortasına patlıcanlı harçan koyun.Bir sağdan bir soldan parçalar alarak resimdeki gibi şekil verin.



Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün.Üzerine haşhaş serpin.



180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN



 

8 Nisan 2014 Salı

Meksika Fasulyeli Salata



Meksika restoranlarında hemen hemen her çeşit yemekte karşımıza çıksada faydası pek bilinmemektedir.Kırmızı fasülye tüm fasülyeler içinde en yüksek antioksidan seviyesine sahiptir.Aynı zamanda bir fincanında günlük lif ihtiyaçını yarısı bulunmaktadır.Salatanın dışında et yemeklerinde ve pizza da bile ben severek kullanıyorum.Bu salatanın lezzeti ve renkli görüntüsü eminim sizinde çok hoşunuza gidicek...


MALZEMELER

1 küçük boy konserve meksika fasulyesi (250-300 g )
1 adet konserve mısır (220 g ) 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
7-8 adet kornişon turşu
1-2 tutam dereotu
Yarım demet taze soğan
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım limon 
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Meksika fasülyesini ve mısırları iyice süzün.Kırmızı biber,konişon turşu,dereotu ve taze soğanları minik minik doğrayın.Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.Son olarak limon ve zeytinyağını ekleyin servise hazır.


AFİYET OLSUN

7 Nisan 2014 Pazartesi

Girit Mezesi










MALZEMELER

4 adet Kırmızı biber
3 adet Patlıcan

Sos için ;

1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı safran
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı soda
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Közlenmiş kırmızı bibere sarılmış soslu közde patlıcandır.

Biberleri közleyin ocaka yada fırın hangisi kolayınıza geliyosa benim için fırın daha kolay yada en basiti konserve olarakta alabilirsiniz.Aynı şekilde patlıcanlarıda közleyip soyun.Biberlerin içine közlenmiş patlıcanları doldurun.Boylarına göre kesin veya bütün olarak bırakın.

Sos için;

Soda,hardal,elma sirkesi,sarımsak,safran ve zeytinyağını mikserde çekin.Sosu dolmaların üstüne dökün ve dolapta yaklaşık yarım gün kadar beklettikten sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN


4 Nisan 2014 Cuma

Antep Fıstıklı Kurabiye




MALZEMELER

1 paket antep fıstıklı puding
100 g margarin
Yarım çay bardağı fındık yağı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Yarım çay bardağı mısır nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya




YAPILIŞI

Margarin,sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta,toz antep fıstıgı ve antep fıstıklı puding bir kaba koyup iyice karıştırın.Üzerine mısır,nişastası,un,kabartma tozu, vanilya ilave edin.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur  haline getirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  elde yuvarlayın isterseniz içine birer parça ufak çikolata parçasıda koyabilirsiz.

175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk süre ile pişirin.

AFİYET OLSUN


27 Mart 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması







Annemin zeytinyağlı sarmasının tarifini veriyorum size. Normal zeytinyağlı sarmalardan biraz farklı baharatı çok, kuş üzümü yok annemin kendine göre uyarladığı bir zeytinyağlı sarma tarifi :)

MALZEMELER 

1.5 bardak pirinç
2 ufak kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Yarım demet Maydanoz
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı salça 
1 adet limon
Üzüm yaprağı
Zeytinyağı


YAPILIŞI

  • Tencereye koyacağımız yağın birazını koyarak doğranmış soğanları kavuruyoruz. Baharat, pirinç ve doğradığımız maydanozları ilave ederek karıştırın. Tuzu yaprağın tuz oranına göre ayarlıyoruz.
  • Yaprakları yıkadıktan sonra yaprağı düz bir yere koyarak içini koyup sarıyoruz.
  • Sardığımız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizerek üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz. 1 adet limonu dilimleyerek üzerine koyuyoruz. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edip, kaynadıktan sonra kısık ateşte kontrol ederek pişiriyoruz.

25 Mart 2014 Salı

YUFKALI KÖFTE





MALZEMELER

1 adet hazır yufka
2 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Köfte için;

350 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Köfteyi hazırlamak için; soğanı rendeledikten sonra kıyma,tuz,karabiber,kimyon iyice yoğurup zeytinyağı yardımı ile top top köfteler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.



Hazır yufkayı rulo haline getirip ince şeritler şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.




180-200 derece ısıttığımız fırında köfteleri ve yufkaları 20-25 dk kadar köftenin pişme kokuları gelene kadar pişiriyoruz.





Yufka dilimlerini fırından çıkarır çıkarmaz et suyunu üzerine gezdirin.



Daha sonra ister tabaklara koyduktan sonra ya da tüm yufkalara birde sarımsaklı yoğurdu gezdirip kızaran köfteleri üzerine dizin.

Sos için yağı erittikten sonra salçayla kavurup biraz su ekleyip göz göz olana kadar pişirin.Sos olarak en üste gezdirin.


AFİYET OLSUN


23 Mart 2014 Pazar

Magnolia Puding Tarifi




Cookshop'da daha önce tadanların bayıldığı fakat ilk defa ikram edilecek misafirlerin bebek maması gibi bir şey diyerek yemekten çekindiği bir tatlı tarif ediyorum bugün size :) Cookshoptaki haliyle sunmadım çünkü bu haliyle görünüşü ilk kez tadanlar için caydırıcı olabiliyor :)
 
 
Biz cookshopta çok  severek yiyoruz bu güzel tarifi evde de yapmak istediğimde, çok değişik tarifler denedim fakat cokshopdakine bir türlü yaklaşamadım :( Bu denemelerim sonucunda en çok benzeyen aşağıda anlattığım pastacı kremasıyla hazırlanan tarif. Magnolia puding sevenler pişman olmayacak :) Yazın yaklaştığı bu günlerde diyet tariflere geçmek üzere olduğumuda üzülerek bildiriyorum :) Hepinize şimdiden afiyet olsun, iyi pazarlar...
 
Malzemeler
 
3 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya ( ya da yarım vanilya çubuğu)
Yarım paket krema
Yarım paket rondadan geçirilmiş burçak büskivi
 
Yapılışı
 
  • Süt, yumurta, nişasta, un ve şekeri süt ile iyice çırpıyoruz. Pütürler kalmasını önlemek için ben karıştırdıktan sonra süzgeçten de geçiriyorum. Vanilyayı ekliyoruz.
  • Kısık ateşte, karıştırarak göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan aldıktan sonra terayağını ekleyip soğuyana kadar çırpıyoruz. (Bu aşamada tencereden başka bir kapa alıp burda çırmak çok daha kolay soğumasını sağlıyor.)
  • Yarım paket kremayı çırpıp, hazırladığımız kremaya ekleyip beraber son bir kez çırpıyoruz:)
  • Krema + büskivi +çilek (ya da muz) + krema + en üste yine büskivi çilek şeklinde koyuyoruz