12 Aralık 2014 Cuma

Yılbaşı Keki





Yeni bir yıla kavuşmaya çok az kaldı her yerde devam eden yılbaşı hazırlıklarını izlemek herkezin evlerinde kendince hazırlıklar yapması çok keyifli .. Hepimize yeni bir yılın bolluk bereket getirmesi dileği ile işte size Çok baharatlı yılbaşı keki ...

MALZEMELER

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı kuru üzüm
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

Beyaz çikolata
Pudra şekeri
Nar

YAPILIŞI

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın.Daha sonra  içerisine kalan tüm sıvılarıda ekleyip karıştırın.Baharatları da ekleyip iyice karıştırın.Son olarak un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın.

Yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına kek karışımını dökün.200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirdikten sonra 180 dercede 30 dk daha konturollü pişirin.

Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dökün.
Benmari yöntemi:Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba çikolata konur.Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemelerin dibi tutmamadan yanmadan erimesi sağlanır.Çikolataların koymadan altına bir parça tereyağı koyup çikolataları üstüne koyarsak daha iyi olucaktır.

Üzerine döktüğümüz çikolata soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve nar taneleri serpiştirin.Yılbaşı kekiniz hazır çay saatleri içinde nefis ve sağlıklı bir kek hepinize  AFİYET OLSUN