17 Aralık 2014 Çarşamba

Pazılı Börek




MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kilo pazı 
1 adet soğan
1 diş sarimsak
Tuz 
Karabiber

1 şişe soda 
Yarim su bardaği sıvıyağ 
Yarim su bardağı yoğurt


YAPILIŞI

Pazı yıkayıp doğrayın.Soğan ve sarımsakları da doyrayip zeytinyağında tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.Soğumaya birakin.Soğuduktan sonra kaşar peyniri ile kariştirin.
 Yufkalari ıslatmak icin; soda,sıvıyağ,yoğurdu iyice çırpın.

Yufkayi serin islatmak icin hazirladigimiz sosu her yerine sürün.iç harcida yufkanin her tarafina yayin.Parmaklarinizın ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yaparak büzüştürün.Bıcak yardımıyla dilimleyerek kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sık sık yerleştirin.Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapın.

Yufkaları ıslatmak için kullandığınız sos artıcaktır.Kalan sosa yumurta kırıp karıştırın.Sosu böreğin her tarafına geçicek şekilde dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN