29 Aralık 2014 Pazartesi

Domino Pasta





MALZEMELER

Sade Kek için:

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az  şeker
1,5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı Terayağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kakaolu Kek için:

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az  şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı Terayağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 

Ara kreması için:

Ben Böğürtlen reçeli kullandım ama siz ne tercih ederseniz.

Üstünün kreması için:

Hazır Krem şanti
Kakao 

YAPILIŞI

Sade kek için Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım. Üzerine önce süt ve tereyağı sonra un, kakao, kabartma tozu,vanilya  ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzemeler homojen olarak karıştığı zaman yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim.

 180 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım.

Yine aynı tepside pişirmek üzere kakaolu kekimizi hazırlayalım. Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım. Üzerine önce süt ve tereyağı sonra un, kakao, kabartma tozu,vanilya ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 180 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Pişen kakaolu kekimizi bir başka tepsiye ters çevirerek çıkaralım.

Kekleri soğduktan sonra kekleri önce ortadan ikiye ayıralım.




Sonra tabak yardımı ile resimdeki gibi keselim.

Bir kakaolu bir sade kek sırasıyla dizelim.Sırasıyla her kata reçel sürelim en üstüne krem şanti sürüp kakao serpiştirelim.








AFİYET OLSUN