29 Aralık 2014 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye





Kar taneleri üzerine pudra şekeride serpince ne güzel olur dimi :) Tam bu havaya uygun yanınada sıcak bir çay şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

2 su bardağı Un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
4 yemek kaşığı Tereyağı
1 su bardağından 1 parmak az Şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı pekmez

Üzeri için;

Pudra şekeri 

YAPILIŞI

Un,karbonat ve tereyağını robotta ufalanmış bir karışım elde edene kadar karıştırın.Şeker,zencefil,yumurta ve pekmezi ekleyip hamur haline gelene kadar robotta karıştırın.Hamuru un serpilmiş bir zeminde bir kaç dk yoğurun.Hamuru merdane yardımı ile açıp kalıplarla şekil verin.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alarak 180 derece ısıtılmış tepside 15 dk pişirin.
Son olarak üzerine pudra şekeri serpiştirin.

AFİYET OLSUN

Domino Pasta





MALZEMELER

Sade Kek için:

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az  şeker
1,5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı Terayağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kakaolu Kek için:

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az  şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı Terayağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 

Ara kreması için:

Ben Böğürtlen reçeli kullandım ama siz ne tercih ederseniz.

Üstünün kreması için:

Hazır Krem şanti
Kakao 

YAPILIŞI

Sade kek için Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım. Üzerine önce süt ve tereyağı sonra un, kakao, kabartma tozu,vanilya  ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzemeler homojen olarak karıştığı zaman yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim.

 180 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım.

Yine aynı tepside pişirmek üzere kakaolu kekimizi hazırlayalım. Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpalım. Üzerine önce süt ve tereyağı sonra un, kakao, kabartma tozu,vanilya ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 180 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Pişen kakaolu kekimizi bir başka tepsiye ters çevirerek çıkaralım.

Kekleri soğduktan sonra kekleri önce ortadan ikiye ayıralım.




Sonra tabak yardımı ile resimdeki gibi keselim.

Bir kakaolu bir sade kek sırasıyla dizelim.Sırasıyla her kata reçel sürelim en üstüne krem şanti sürüp kakao serpiştirelim.








AFİYET OLSUN

28 Aralık 2014 Pazar

Kolay Puf Börek



MALZEMELER

1 adet yufka
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

1 adet yumurtayı çırpın.Yufkanın her tarafına sürün.Rulo yapıp kesin.Kızgın yağda kızartın.



AFİYET OLSUN

25 Aralık 2014 Perşembe

Fırın makarnalı Cupcake






Minik minik cupcake kalıplarının içinde nefis pratik bir tarif çay saatleri için çok uygun aynı zaman et, tavuk ve ızgara sebzelerin yanınada çok yakışır gelelim tarife ;


Malzemeler

1 paket (350gr) çubuk Makarna
(Ben yumurtalı filiz makanarna tercih ettim çok güzel oldu)
1 su bardağı kadar beşamel sos 
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Silikon Cupcake kalıbı 

Yapılışı

Kaynamış suyun içerisinde 7-8 dk kadar makarnaları haşlayıp süzün.Permesan ve kaşar peynirini karıştırın, yarısı üzeri için ayırın.Yumurtayi iyice çırpın.Beşamel sos ve peynirle makarnayı karıştırın.Yavaş yavaş yumurtayıda ekleyip iyice karıştırın.Cupcake kalıplarına dizip üzerine peynir serpiştirin.

180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişin.



AFİYET OLSUN

23 Aralık 2014 Salı

Çikolatalı Çikotoplar


 
Çok pratik lezzetli bir tatli ...

MALZEMELER
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kasigi tereyagi
  • 3 yemek kasigi sut
  • 1 paket (100gr) çikolata 
  • 1 yemek kaşiği pudra sekeri
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 1 paket hindistan cevizi 

YAPİLİSİ

Bisküvileri rondadan un gibi olana kadar cekin.Çikolatayi benmari usulu eritip icerisine tereyagi ekleyin.Ben romlu findikli yabanmersinli çikolata tercih ettim siz ne tercih ederseniz o da olur.Rom çok güzel koku ve tat verir.Siz romlu çikolata bulamazsaniz bir çay kaşığı kadar rom esansi koyabilirsiniz.

Bir kabin icerisinde hindistan cevizi haric tüm malzemeleri ekleyip karistirin.

Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar oluşturup hindistan cevizine bulayin.



İşte bu kadar basit :) 

AFİYET OLSUN

17 Aralık 2014 Çarşamba

Zencefilli Latte



Gingerbread Latte şiddetle tavsiye ediyorum bu havalar için çok uygun bir kahve tadına bayılıcaksınız.. 

MALZEMELER

Süt 
Espresso

Zencefil şurubu için; 

Yarım Zencefil
Muskat 
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı esmer şeker
1,5 su bardağı su
Vanilya çubuğu



YAPILIŞI
 
Zencefil şurubu için ; tarçın,zencefil,şeker,su ve vanilya çubugunu 20 dk kadar pişirin.


Bir şişenin içerisine süzün daha sonra tekrar kullanırsınız.

Bir kupanın içine ;1 fincan Espresso ve yarım fincan hazırladığınız zencefilli şurubu kullanın.Sütü ısıtıp köpürtün ve üzerine ekleyin.

İşte hazırr ;)

AFİYET OLSUN 





Pazılı Börek




MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 kilo pazı 
1 adet soğan
1 diş sarimsak
Tuz 
Karabiber

1 şişe soda 
Yarim su bardaği sıvıyağ 
Yarim su bardağı yoğurt


YAPILIŞI

Pazı yıkayıp doğrayın.Soğan ve sarımsakları da doyrayip zeytinyağında tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.Soğumaya birakin.Soğuduktan sonra kaşar peyniri ile kariştirin.
 Yufkalari ıslatmak icin; soda,sıvıyağ,yoğurdu iyice çırpın.

Yufkayi serin islatmak icin hazirladigimiz sosu her yerine sürün.iç harcida yufkanin her tarafina yayin.Parmaklarinizın ucuyla yufkayı karşılıklı her iki taraftan pile yaparak büzüştürün.Bıcak yardımıyla dilimleyerek kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sık sık yerleştirin.Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapın.

Yufkaları ıslatmak için kullandığınız sos artıcaktır.Kalan sosa yumurta kırıp karıştırın.Sosu böreğin her tarafına geçicek şekilde dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN