1 Aralık 2014 Pazartesi

Minik Otlu Poğçalar






MALZEMELER

1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Az dere otu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
100 gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı Tuz 
Alabildiğine Un 

YAPILIŞI

Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayıp biraz kavurun.Madanozları ve dereotunu da ince ince doğrayın.Tüm malzemeleri karıştıp iyice yoğurun.Hafif ele yapışan bir hamur olucak elinizi yağlayarak şekil verin.Üzerine yumurta sarısını sürün ben üzerine çekirdek serpiştirdim ama tabi ki tercih sizin.Son olarak 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

24 Kasım 2014 Pazartesi

Havuçlu Kek







MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 su bardağı  süt
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2 adet havuç
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Çiçek balı
Dövülmüş ceviz 

YAPILIŞI

Havuçları soyup, rondada çekin.Kalıbınınızı margarinle yağlayıp buzdolabına koyun.3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.1 bardak sütü biraz ısıtın ılık olucak içerisine margarini koyup eritin yumurtaların içine ekleyip çırpmaya devam edin.Sıvı yağ,ceviz,hindistan cevizi ve havuçları ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.

Buzdolabından kalıbınızı çıkarıp biraz içerisine un serpiştirin. Kek karışımınızı kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

İlk 20 dk fırını kapagını sakın açmayın.Konturollü bir şekilde toplamda yaklaşık 45 dk kadar pişirin.(Bu süre fırına göre değişebilir o yüzden kontürollü bir şekilde diyorum.)

Kekiniz soğuduktan sonra üzerine ince bir tabaka şeklinde bal sürüp cevizleri serpiştirin.




AFİYET OLSUN



18 Kasım 2014 Salı

Muzlu Rulo Pasta


 




Çocukluğumuzun vazgeçilmezi benim ise hala favori pastam yapmasıda bir o kadar kolay ...

MALZEMELER


Kek için malzemeler;

3 adet yumurta 
Yarım su bardağı tozşeker 
Yarım su bardağı un
Yarım paket vanilya 

Krema için malzemeler;

4.5 su bardağı süt 
1 su bardağından 1 parmak az şeker
4 adet yumurta sarısı
Dolu dolu 2 yemek kaşığı un
Dolu dolu 2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet vanilya

3 adet muz
Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI

3 adet yumurta sarısı ile un,şeker ve vanilyayı ekleyin mikserle çırpın içerisine 2 yemek kaşığı sıcak su ilave ederseniz şekerin erimesine yardımcı olursunuz. Başka bir kabın içerisinde 3 yumurta beyazını bi tutam tuzla iyice kasenin içinden akmıycak kıvama gelene kadar mikserle çırpın.

Daha sonra iki yarışımı bir birine yavaş yavaş yumurta köpüğü sönmeden karıştırın.Yağlı kayıt serilmiş fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde yayın.

200 derece ısıtılmış fırında 10 dk pişirin ve fırını kapağını açıp soğumaya bırakın.

Kreması için;

Bunun için 4 su bardağı sütün içine şeker ekleyip kaynaması için bekliyoruz.Geniş bir kapta kalan yarım su bardağı süt ile un ve mısır nişastasını iyice karıştırıp, 4 yumurta sarını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynayan sütten azar azar karışıma ekleyip, karışımı sütün içerisine yavaşça ilave edip iyice karıştırarak orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Son olarak 2 yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dk daha karıştırıp ve ocağın altını kapatıyoruz.Soğumaya bırakın.

Kekin içine kremayı sürüp muzları yerleştirin sıkı bir rulo yapın.Üzerine pudra şekeri serpin.





AFİYET OLSUN





17 Kasım 2014 Pazartesi

PIRASALI BÖREK



MALZEMELER

5 adet yufka
500 gr pırasa
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Yarim sise soda
2 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Pırasaları yuvarlak yuvarlak doğrayın.Tuzla biraz ovun içerisine kaşar peynirini ekleyip karıştırın.Başka bir kapta yoğurt,1 adet yumurta sarisi ve 2 yumurtanin beyazini ekleyip karistirin.Kabartma tozunu da ekleyip iyice karistirin.1 yemek kaşığı tereyağı ve yarim çay bardaği sivi yağı içene ekleyin bu karisimi pırasaların içine ekleyin karıştırın.

Bir kasenin icinde  yufkaları ıslatmak için soda ve kalan sıvı yağını ekleyin.

İlk yufkanızı serin ve ıslatmak için hazırladığınız karışımı sürün. Üzerine ikinci yufkanızı serin ve onu da aynı şekilde ıslatın. İç harcinizin yarisini her yerine yayın.Tekrar bir yufka serin ve kalan harcınızı da onu üzerine yayin.son iki yufkayida her katini islatarak üzerine kapatin.En son üzerine kalan tereyağını ve yumurta sarisini sürün.

180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.





AFİYET OLSUN

14 Kasım 2014 Cuma

Sütlaç




Ne çok severim yapması bir o kadar kolay ve bir o kadar hafif ve lezzetli bir tatlı...

MALZEMELER 

1 lt süt
Yarim çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu

YAPILIŞI

1 bardak sütü ayrın kalan sütü tencerenin içine koyup pirinçlerle birlikte kısık ateşte sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Şekerini ekleyip karıştırın.Ayırdığınız 1 bardak sütün içinde pirinç ununu eritin.Bu karışımı pirinçli sütün içine yavaş yavaş ekleyip karıştırın.Kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin.

Karışımı cam kaselere pay edin.Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırın.

Üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz...



AFİYET OLSUN

13 Kasım 2014 Perşembe

AŞURE




GELENEKSEL TATLILAR ARASINDA ÇOK SEVİLEN MiS GİBi KOKUSUYLA TÜM EVİ SARAN MUHTEŞEM LEZZET AŞURE...

Her yıl muharrem ayının 10. Günü pişirilerek herkezin komşularına dağıttığı aşure, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır.Aşureyi en iyi dileklerimizle hazırlar ve ikram ederiz.Herkeze birlik ve beraberlikle geçen   paylaştıkça beretin arttığı bir aşure ayı dilerim...

MALZEMELER

3 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
7 adet kuru kayısı

5 su bardağı toz şeker
Portakal ve limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

Nar
Küp küp doğranmış Kuru incir
Fındık 
Ceviz
Tarçın
Karanfil

YAPILIŞI

Nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Buğdayları da 1 gece önceden bir taşım kaynatın.

Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.Buğdayların içine nohut ve fasulyeyi ekleyin içerisine kayısıları küp küp doğrayın ve kalan diğer malzemeleride ekleyin.Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.Son olarak şeker ve portakal limon rendesini ekleyin.

Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Üzerini arzuya göre  hangilerini severseniz onlar ile süsleyip servis yapın.




AFİYET OLSUN

2 Ekim 2014 Perşembe

Karidesli Salata





MALZEMELER

400 gr donmus karides
Yarim göbek salata
Yarim demet Marul
Yarim demet Maydanoz
Rendelenmiş mozzarella
1 yemek kaşığı Mayonez 
3 yemek kaşığı Zeytinyagı 
Yarım limon
Tuz

YAPILIŞI

Karidesleri tavada suyunu çekene kadar pişirin soğumaya bırakın. Göbek salata ve marul iri iri doğrayın.Maydanzoları da ince ince doğarayın.Tüm yeşillikleri karisdeslerle karıştırın. Sos için; mayonez,zeytinyağı,limon ve tuz iyice karıştırın üzerine dökün.Son olarak üzerine rendelenmiç mozzarella serpiştirin.Salatamız hazır..

AFİYET OLSUN