24 Kasım 2014 Pazartesi

Havuçlu Kek







MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak az şeker
1 su bardağı  süt
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı fındık yağı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2 adet havuç
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

Çiçek balı
Dövülmüş ceviz 

YAPILIŞI

Havuçları soyup, rondada çekin.Kalıbınınızı margarinle yağlayıp buzdolabına koyun.3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.1 bardak sütü biraz ısıtın ılık olucak içerisine margarini koyup eritin yumurtaların içine ekleyip çırpmaya devam edin.Sıvı yağ,ceviz,hindistan cevizi ve havuçları ekleyip çırpmaya devam edin.Son olarak un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.

Buzdolabından kalıbınızı çıkarıp biraz içerisine un serpiştirin. Kek karışımınızı kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

İlk 20 dk fırını kapagını sakın açmayın.Konturollü bir şekilde toplamda yaklaşık 45 dk kadar pişirin.(Bu süre fırına göre değişebilir o yüzden kontürollü bir şekilde diyorum.)

Kekiniz soğuduktan sonra üzerine ince bir tabaka şeklinde bal sürüp cevizleri serpiştirin.




AFİYET OLSUN