13 Kasım 2014 Perşembe

AŞURE




GELENEKSEL TATLILAR ARASINDA ÇOK SEVİLEN MiS GİBi KOKUSUYLA TÜM EVİ SARAN MUHTEŞEM LEZZET AŞURE...

Her yıl muharrem ayının 10. Günü pişirilerek herkezin komşularına dağıttığı aşure, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır.Aşureyi en iyi dileklerimizle hazırlar ve ikram ederiz.Herkeze birlik ve beraberlikle geçen   paylaştıkça beretin arttığı bir aşure ayı dilerim...

MALZEMELER

3 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru üzüm
7 adet kuru kayısı

5 su bardağı toz şeker
Portakal ve limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

Nar
Küp küp doğranmış Kuru incir
Fındık 
Ceviz
Tarçın
Karanfil

YAPILIŞI

Nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Buğdayları da 1 gece önceden bir taşım kaynatın.

Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.Buğdayların içine nohut ve fasulyeyi ekleyin içerisine kayısıları küp küp doğrayın ve kalan diğer malzemeleride ekleyin.Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.Son olarak şeker ve portakal limon rendesini ekleyin.

Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.Üzerini arzuya göre  hangilerini severseniz onlar ile süsleyip servis yapın.




AFİYET OLSUN