17 Kasım 2014 Pazartesi

PIRASALI BÖREK



MALZEMELER

5 adet yufka
500 gr pırasa
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Yarim sise soda
2 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Pırasaları yuvarlak yuvarlak doğrayın.Tuzla biraz ovun içerisine kaşar peynirini ekleyip karıştırın.Başka bir kapta yoğurt,1 adet yumurta sarisi ve 2 yumurtanin beyazini ekleyip karistirin.Kabartma tozunu da ekleyip iyice karistirin.1 yemek kaşığı tereyağı ve yarim çay bardaği sivi yağı içene ekleyin bu karisimi pırasaların içine ekleyin karıştırın.

Bir kasenin icinde  yufkaları ıslatmak için soda ve kalan sıvı yağını ekleyin.

İlk yufkanızı serin ve ıslatmak için hazırladığınız karışımı sürün. Üzerine ikinci yufkanızı serin ve onu da aynı şekilde ıslatın. İç harcinizin yarisini her yerine yayın.Tekrar bir yufka serin ve kalan harcınızı da onu üzerine yayin.son iki yufkayida her katini islatarak üzerine kapatin.En son üzerine kalan tereyağını ve yumurta sarisini sürün.

180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.





AFİYET OLSUN